Educació

Educació

Un mètode nou en un centre renovat

L'escola Santa Eulàlia, de Berga, aprofita la diversitat cultural per motivar els alumnes, fet que crida l'atenció del Departament d'Ensenyament

El treball de les llengües a l'escola Santa Eulàlia, de Berga, ha cridat l'atenció del Departament d'Ensenyament de la Generalitat i a diversos centres educatius del territori. Dijous passat, 20 d'octubre, Montserrat Comellas i Anna Maria Guijarro, professores de llengua a l'escola, van fer una ponència a la Casa del Mar de Barcelona en unes jornades adreçades a directors, caps d'estudi i professors de llengües de Catalunya. Per encàrrec del Departament d'Ensenyament i tal com ja havien fet a finals de juny en una posada en comú d'experiències amb altres centres, Comellas i Guijarro hi van presentar dues experiències emmarcades dins el projecte del Tractament Integral de Llengües (TIP) que l'escola Santa Eulàlia va realitzar el curs passat amb alumnes de cicle mitjà i superior i que aquest any ha ampliat a tots els cursos de primària. Comellas va explicar: “Vam sortir-ne molt contentes, ja que ens va servir per veure que la feina que nosaltres fa temps que fem interessa a la resta d'escoles.”

Una de les experiències presentades es va aplicar l'any passat als alumnes de quart i consistia en un projecte que començava a la classe de català, continuava a la de castellà i acabava a la d'anglès. L'altra idea presentada consistia a fer un text instructiu a classe de plàstica en la llengua que l'alumne triés. Segons Comellas, “el fet d'introduir llengües com l'àrab i el romanès va servir per motivar nens que les conceben com a maternes i per cridar l'atenció dels altres”.

El perfil de l'alumnat, clau

Santa Eulàlia és un barri dels afores de Berga que es caracteritza, entre d'altres coses, per ser un dels indrets més multiculturals de la ciutat. En aquest sentit, segons la mestra del centre Montserrat Comellas, l'escola Santa Eulàlia “aprofita la diversitat cultural que existeix entre l'alumnat com una eina per a motivar els nens i nenes i, així, millorar el seu rendiment acadèmic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS