Educació

societat

La baixa natalitat posa en perill la continuïtat de la llar d'infants de Camós

El 2016 només hi va haver dos naixements al poble i la majoria dels alumnes de l'escola bressol, que subvenciona l'Ajuntament, són de fora

Té sentit que el municipi pagui anualment 538 euros per cada alumne de la llar d'infants si la majoria no són del poble? L'equip de govern de Camós, municipi on es dona aquesta circumstància en la seva escola bressol municipal, creu que no, i està replantejant-se la continuïtat d'aquest servei. Ara mateix –segons dades de l'Ajuntament– a Baldufes hi ha 38 nenes i nens, dels quals tan sols set estan empadronats a Camós. Per subvencionar l'escola i rebaixar la quota mensual que han de pagar les famílies, de les arques municipals surten cada mes prop de 5.000 euros destinats a l'escola. “Per justificar aquesta despesa, com a mínim hi hauria d'haver la meitat dels alumnes que fossin d'aquí”, va manifestar ahir l'alcalde, Josep Jordi (Junts per Camós - ERC), per al qual és convenient que els veïns siguin conscients que el poble “té un problema”. A curt termini, la situació difícilment canviarà, atès que l'any passat només van néixer a Camós dues criatures –després de 14 mesos que es registrés l'últim naixement– i, d'altra banda, no arriben parelles joves perquè no hi ha oferta d'habitatge assequible.

Jordi evita definir-se sobre si el curs 2017/2018 encara estarà oberta la llar d'infants, però anuncia que tindrà converses amb els ajuntaments veïns per buscar una sortida.

Baldufes es va inaugurar l'estiu del 2011. Va costar 345.000 euros, aportats per la Generalitat i la Diputació. Va ser una iniciativa de l'anterior equip de govern (de CiU) i ja aleshores els actuals governants (en aquell moment, a l'oposició) van expressar la seva disconformitat amb la iniciativa, amb els mateixos arguments.

Més recursos per als camins rurals

L'Ajuntament de Camós ha aprovat –amb el vot contrari de l'oposició– el pressupost del 2017, que puja a 517.000 euros (17.000 euros menys que el de l'any passat), dels quals 84.000 euros corresponen a inversions. El reasfaltatge de carrers s'emporta més de la meitat d'aquesta quantitat, mentre que les altres inversions es dedicaran a canviar els punts de llum de la carretera de Camós (s'hi posaran leds, amb un cost de 20.000 euros) i a l'arranjament de la placeta del davant de l'església de Santa Maria. Per fer aquesta darrera obra, pressupostada en 14.000 euros, prèviament s'ha signat amb el Bisbat de Girona la cessió de l'espai.

En la despesa ordinària destaca l'increment de 36.000 euros a 60.000 de la partida per al manteniment d'infraestructures i camins rurals, i també de la de jardineria i neteja de la via pública, que passa d'11.000 euros a 22.000.

També s'apuja l'ajuda als estudiants de primària i ESO, que de 13.000 euros s'incrementa fins a 15.000.

Taltavull fa una crida a “un nou estil de convivència que respecti els drets humans”

La missa de la Sagrada Família, un clam unànime per "la dignitat, superant tota diferència i exclusió"

barcelona
 

Eudald Carbonell: ‘No ens extingirem, perquè ens hibridarem’

Igualada
 
la videoteca

La cara d’aquest nadó mostra l’amor per la seva mare

BARCELONA
 
Moments estel·lars de la Costa Brava
Platja d’Aro

Platja d’or i oblit

Castell- Platja d’Aro
 

Una quarta part de la població de la regió fuma diàriament

manresa
 

Els musulmans es manifesten contra el terrorisme

Barcelona
 

Front contra els incívics que embruten Mataró

mataró
 

Ripoll, entre la indignació, la tristesa i la por

ripoll
 

Montserrat guanya un 12,5% més de turistes fins al juny

monistrol de Montserrat