Educació

ensenyament

Creix l'oferta educativa de P3 a Ponent i obren dos instituts

Dijous comença el procés per inscriure els escolars per al curs 2017/2018, que presenta 4.640 places a les aules de tres anys i 4.703 a primer d'ESO

Baixen les ràtios d'alumnes als centres d'alta complexitat

L'oferta inicial de P3 per al curs 2017/2018 a la demarcació de Lleida serà de 4.640 places i 188 grups. És a dir, tres grups més que els que ha ofert el Departament d'Ensenyament en l'actual curs escolar. En concret, s'incrementaran línies a les escoles Teresa Bergadà d'Alguaire (Segrià), Maria-Mercè Marçal de Tàrrega (Urgell) i Garona de Vielha e Mijaran (Val d'Aran), segons va informar la conselleria. El creixement de l'oferta respon a un lleuger increment del nombre de naixements durant el 2014 a les comarques lleidatanes, en què es va arribar als 4.033, respecte als 3.980 naixements del 2013, mentre que a partir del 2015 ja es consolida una davallada de la natalitat.

Pel que fa a primer d'ESO, l'oferta inicial per al curs vinent serà de 4.703 places, i s'incrementaran grups als instituts Joan Oró i Josep Lladonosa de Lleida (Segrià), al Terres de Ponent de Mollerussa (Pla d'Urgell) i al de Guissona (Segarra).

Com a principals novetats per al curs escolar 2017/2018 a la demarcació de Ponent, destaquen la creació d'un nou institut de dues línies al municipi d'Alpicat (Segrià) i la transformació de l'escola Torre Queralt de Lleida en un institut escola d'una línia. Es tracta del primer centre d'aquest nou format mixt entre els dos sistemes educatius.

Coincidint amb l'inici de les preinscripcions escolars per al curs 2017/2018, que s'iniciaran dijous, els serveis territorials d'Ensenyament a Lleida han donat a conèixer l'oferta de places per al curs vinent. El termini per fer les sol·licituds acabarà el dia 4 d'abril i aleshores s'obrirà un nou període per ajustar les preinscripcions a l'oferta i cobrir les vacants. Finalment, la formalització de la matrícula quedarà oberta en el període que va del 12 al 16 de juny.

D'altra banda, les ràtios per al curs vinent seran de 25 alumnes per aula a P3 i es reduirà a 22 en els grups de P3 i P4 de les divuit escoles de màxima complexitat del territori, que són tretze a la ciutat de Lleida i cinc a la resta del territori. Pel que fa a l'ESO, la ràtio queda fixada en 30 alumnes per aula a primer d'ESO i es reduirà a 27 als set instituts de màxima complexitat del territori, dels quals cinc estan situats a la ciutat de Lleida i dos a la resta de la demarcació, segons Ensenyament.

El període de preinscripció d'enguany contrasta amb el de l'any passat, quan es van revoltar molts centres i associacions de pares davant l'anunci de la conselleria de tancar grups de P3 en diversos centres educatius. Finalment, es va tancar un grup al col·legi Joan Maragall i al Joan XXIII, ambdós a la capital de Ponent, i es va consumar la fusió de les dues escoles del barri del Secà de Sant Pere de Lleida. Es van salvar de les retallades el Ciutat Jardí de Lleida i l'Ignasi Peraire de Mollerussa.

LA XIFRA

188
grups de P3
hi haurà a les comarques de Lleida, tres més dels que hi ha actualment als centres.

LA DATA

4-4-2017
Acaba
el període de preinscripció per al curs que ve, que comença demà a tot Catalunya.

La Fapac vol replantejar concerts

Els responsables a Lleida de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) van manifestar ahir la necessitat que la Generalitat es plantegi que “caldrà qüestionar-se la necessitat de concertar quan està havent-hi una davallada de natalitat i el sistema públic és l'únic que garanteix una llibertat de creença i una igualtat de gènere i evita el classisme”.

La Fapac va fer ahir una acció reivindicativa a favor de l'escola pública al col·legi Pardinyes de Lleida. Els responsables de la federació Elisa Solé i Albert Font-Tarrés van fer una crida als pares perquè prioritzin l'escolarització en centres públics, dels quals van destacar la qualitat, els projectes educatius innovadors i els valors de la diversitat, la qualitat i la cohesió social que aporten als escolars i les seves famílies. També van lamentar l'escassa difusió que Ensenyament fa de la qualitat dels seus centres, i que contrasta amb la publicitat que fan els centres privats. Finalment, van fer una valoració positiva de l'oferta per al curs vinent, ja que no es tanca cap grup, però sí que van reclamar una major rebaixa de les ràtios i no només als centres d'alta complexitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona