L'AMPA de l'institut Montgròs farà una tancada reivindicativa el 19 de març

Els pares i mares dels alumnes del centre ribetà protestaran pel retard en la construcció de l'edifici

La presidenta de l'associació de mares i pares de l'institut Montgròs, Quima Albalate, explica que l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes els ha tramès un calendari que marca el 25 de març com a data d'adjudicació de la construcció de l'edifici. A partir d'aquest dia, l'empresa disposarà de quinze mesos per acabar l'equipament, segons l'AMPA. La data implica un retard important en el procés de construcció del centre, tenint en compte que l'any passat el conseller d'Educació va anunciar que estaria acabat el setembre d'enguany i que, després, el departament va rectificar assegurant que l'edifici es podria estrenar el gener del 2011.

Ara, els pares i mares veuen amb descrèdit una nova promesa que podria endarrerir-se un altre cop. «Aquest temps perdut ja no el podem recuperar», diu Albalate, que destaca que es tracta d'«una data més» entre d'altres que s'han incomplert. La presidenta de l'associació anuncia que ara l'objectiu serà «seguir amb insistència» el procés per evitar més endarreriments. Amb aquesta finalitat, l'AMPA organitzarà una tancada reivindicativa, el proper divendres 19 de març, des de les tres de la tarda i fins a l'endemà al matí. L'AMPA no vol que la protesta, aprovada per l'assemblea de pares i mares de l'institut dijous passat, afecti en cap cas l'activitat educativa del centre, però sí que pretén cridar l'atenció de les administracions. De fet, els pares i mares dels alumnes no descarten fer també mesures de «pressió» perquè l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes contribueixi a accelerar la construcció.

Un centre en lluita

L'institut Montgròs imparteix, des de fa tres cursos, classes en mòduls prefabricats, a pocs metres dels terrenys on es construirà l'edifici definitiu, al costat de l'escola Els Costarets i del pavelló de Ribes. De fet, l'endarreriment en les obres no només afecta la comunitat educativa del centre, sinó també el projecte del nou pavelló del nucli, que ha de construir-se als terrenys que ocupa actualment l'institut. L'actual lluita per la construcció del nou edifici ve precedida per un altre reclam de la comunitat educativa i de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, que l'estiu de l'any passat van protestar enèrgicament contra els plans del Departament d'Educació de no impartir el batxillerat al centre. Un grup de pares i mares de l'institut va acudir al ple del juny de l'any passat amb pancartes per exigir aquesta franja educativa; un mes més tard, el conseller es va comprometre a fer que l'institut tingui batxillerat si Ribes té 120 alumnes disposats a cursar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.