Educació

Les AMPA es concentren a Lloret per reclamar un millor tracte d’Educació

Representants de les famílies es queixen de massificació i de falta d’atenció

La falta d’espais a l’Esteve Carles obliga a traslladar dinars a la biblioteca

Representants de les famílies dels centres escolars de Lloret van fer ahir al vespre una concentració de protesta per reclamar un millor tracte del departament d’Educació. Pares i mares d’escoles i instituts es van concentrar al davant del col·legi Pompeu Fabra, “que no és l’exemple d’una bona educació”, es queixa la presidenta de l’AMPA, Sílvia González.

A principis de mes, la federació d’Interampa de Lloret, que representa les famílies dels alumnes de quatre escoles, dos instituts escola (un dels quals, concertat) i dos instituts, ja havia criticat els plans del departament perquè considera que “tapa forats” i no planifica a llarg termini, havia afirmat el president de la federació, Carlos Costa.

Un centenar de persones es va concentrar ahir per fer palès el malestar en les condicions dels centres educatius. Al Pompeu Fabra, el curs vinent els afegiran un grup de P3 i un de 5è de primària, cosa que agreujarà les coses. L’escola és de dues línies, en principi, però des de primer a sisè ja n’hi ha tres. “A cinquè el curs vinent hi haurà 100 nens de cinquè”, es lamenta González.

L’acte d’ahir no va voler ser una manifestació, sinó que es tractava, només, d’una “concentració”, afirmen els organitzadors. La situació que viuen a Lloret s’ha agreujat des de fa anys, i molts dels progenitors consultats no consideren que Educació atengui com cal els infants. “Això és una vergonya. Necessitem un nou institut escola, i el que ens trobem és que tindrem un grup més de P3 i de cinquè.”

La regidora d’Educació de Lloret, Mònica Cunill, va ser ahir a la concentració de les AMPA. Sosté que Educació “no destina prou recursos” al municipi ja sigui “perquè no els té o perquè prioritza altres llocs”. A l’acte, hi van ser molts dels regidors de l’Ajuntament, incloent-hi l’alcalde, Jaume Dulsat.

El Pere Torrent

A l’escola Pere Torrent hi ha 550 nens de 43 nacionalitats. Durant el curs arriben un centenar d’alumnes. És el que s’anomena matrícula viva. El 30% dels l’alumnes prové d’un entorn amb dificultats econòmiques. Educació, però, encara no considerarà el curs vinent l’escola de màxima complexitat. “Fa anys que patim aquesta situació, no atenim una bona atenció“, admet la presidenta de l’AMPA de l’escola, Meena Tomaszek.

A l’escola Esteve Carles es queixen de falta d’espais. El president de l’AMPA, Jordi Fornaguera, considera “injusta” la situació que viu Lloret, que és un municipi de gairebé 40.000 habitants i que té centres escolars amb més de 700 alumnes de mitjana. “No passa amb municipis de població similar.”

Fornaguera explica que l’escola està massificada, amb ràtios de “27 i 28 alumnes”. Això fa que no hi hagi aules d’especialització disponibles per a anglès o acolliment. A més, el menjador està saturat entre 2/4 d’1 i 2/4 de 3 del migdia. Hi ha dos torns per a 120 alumnes i, de tant en tant, algun dels comensals ha d’anar a menjar a la biblioteca del centre. “Quan s’acosti l’estiu, això passarà més sovint.”

LA FRASE

L’escola hauria de ser de màxima complexitat. Hi ha massificació i l’atenció no és prou bona
Meena Tomaszek
PRESIDENTA DE L’AMPA DE L’ESCOLA PERE TORRENT DE LLORET DE MAR

LA XIFRA

364
comensals
té el menjador de l’escola Pompeu Fabra de Lloret, que tindrà 50 alumnes més el curs que ve.

LA DATA

22.02.19
Va ser
el dia que Educació va anunciar que hi hauria un nou institut de secundària a Lloret, a partir del setembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona