Educació

Castells recomana a les universitats que preparin per fer exàmens virtuals i avaluacions contínues

El ministre confia que es puguin fer les proves als centres, però assegura que és més fàcil adaptar-se a l’últim moment a la modalitat presencial que no a l’inrevés

Avisa que el proper curs no serà “com abans”

El ministre d’Universitats, Manuel Castells, recomana a les universitats que comencin a programar proves en-línia i avaluacions contínues per si finalment no es poden fer els exàmens presencials al mes de juny.

En una roda de premsa aquest dijous a la Moncloa, Castells ha assegurat que confia que les avaluacions presencials es puguin fer com està previst. No obstant això, ha dit que és millor preparar ara els exàmens virtuals perquè és més fàcil adaptar-se a “l’últim moment” a la modalitat presencial, que a la inversa.

El ministre ha recordat que la decisió final està en mans de les universitats i de les comunitats autònomes, però ha remarcat que cal que consultin amb els estudiants. En qualsevol cas, ha avisat que la decisió s’ha de prendre en breu perquè els estudiants puguin preparar-se.

Castells ha avançat que en el cas que finalment es puguin realitzar les avaluacions de manera presencial es prendran les mesures de seguretat necessàries.

Si a partir del 9 de maig es comencessin a relaxar les mesures de confinament, es podrien estudiar casos d’estudiants concrets que amb “permisos nominatius” poguessin fer els exàmens però ha insistit que tot plegat està en mans de les recomanacions del ministeri de Sanitat.

Pel que fa a les pràctiques, ha explicat que la recomanació és que aquells alumnes que no es graduïn aquest any, ho puguin ajornar fins l’any que ve. Per als que es graduïn i ja hagin completat una part de les pràctiques, s’estudiarà la convalidació total i per als que encara no les hagin començat, es contemplarà la possibilitat d’habilitar el mes de juliol per fer-les.

Castells ha refermat que el curs universitari acabarà al juny. I tot i que descarten un aprovat “general”, Castells ha assegurat que “cap estudiant perdrà el curs”.

Classes virtuals i per torns

De cara al curs vinent, ha augurat que “no serà com abans” i que probablement s’hauran d’adoptar mesures de distanciament social.

En aquesta línia, ha apuntat que si les classes encara no es poden fer presencialment s’haurà d’optar per modalitats virtuals o per la flexibilització de torns. De fet, segons ell, el futur passa per la combinació de les dues fórmules.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA