Educació

Activen a Ripoll tallers per a la convivència

S’emmarquen en la segona edició del pla educatiu d’entorn, que s’allarga fins als 20 anys

Els cinc centres educatius de Ripoll han començat els tallers diversificats de suport i reforç educatiu en horari extraescolar i que van més enllà de l’etapa obligatòria, en què la vila participa com a experiència pilot en el marc d’un pla educatiu d’entorn PEE 0-20 per millorar la convivència. Hi havia la intenció d’oferir uns tallers artístics i musicals, però la incertesa de poder seguir tot el curs presencialment per la Covid-19 ha forçat a deixar-los pet al curs vinent.

Així, doncs, s’impartiran els tallers Llegir junts, de millora de la lectoescriptura, per a infants de segon de primària; Caixa d’eines, amb estratègies, recursos i acompanyament a l’aprenentatge, per a alumnes de sisè; Estudi ESO, amb tècniques i reforç a l’estudi, per a alumnes de l’etapa d’ESO, i El nostre lleure, el nostre temps, per a la gestió del temps lliure i la participació, adreçats a alumnes a partir de segon d’ESO.

Tots els tallers estan impartits per professionals externs a l’Ajuntament i al Departament d’Educació i es porten a terme de dilluns a dissabte. L’objectiu és promoure el pas del projecte educatiu de centre al projecte d’àmbit comunitari. S’aposta també per una continuïtat educativa que incrementi les possibilitats d’èxit acadèmic, personal i de relacions de l’alumnat, i que fomenti l’orientació i acompanyament dels participants i de les seves famílies dels 0 als 20 anys, especialment en la transició d’etapes educatives i situacions de vulnerabilitat. Ripoll ha rebut del Fons Social Europeu 15.000 euros per implantar aquests tallers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS