Educació

Una desena d'instituts “passen fred”

Compromís posa en marxa la campanya #Fabratenimfred a twiter per a conéixer el mapa d'escoles sense calefacció i llum Morera lamenta que la Generalitat “permeta que la situació de ruïna del Consell, producte de la nefasta gestió i del saqueig, la paguen els alumnes que es formen en els centres públics valencians”. València, 17 de gener de 2012 Compromís ha encetat este matí la campanya a la xarxa social de Twitter amb l'etiqueta #fabratenimfred, amb la finalitat de conéixer el mapa dels centres educatius valencians sense calefacció o llum. La resposta no s'ha fet d'esperar i moltíssims alumnes i també professors han enviat informació de la situació real dels centres que depenen de la Conselleria d'Educació, com ara escoles d'infantil i primària, instituts de secundària i formació professional i també escoles oficials d'idiomes. Fins a les 15 hores, s'ha constatat la manca de calefacció o electricitat a instituts o col·legis d'Albaida, Villena, Almassora, la Vall d'Alba, Muro d'Alcoi, Beneixama, Càrcer, la Pobla de Vallbona, Elda, Xest i Pego. Segons el portaveu de Compromís, Enric Morera, “les informacions que ens arriben són molt preocupants, ens agradaria que la nova consellera d'Educació donara explicacions per a saber on estan els diners que s'haurien de destinar al benestar dels alumnes que es formen als centres públics del País Valencià i que, per contra, han d'anar abrigats i amb mantes a classe per a no congelar-se dins de les aules”. Morera ha lamentat que als informatius de Canal 9 de hui, “la notícia haja estat sobre l'onada de fred, però no han parlat de l'onada de fred i de vergonya que patim als centres educatius públics, sense llum i sense calefacció, el que ens situa al capdavant de la vergonya i de la misèria i també demostra, una vegada més, la incapacitat del PP per a gestionar, per a governar i per assegurar el benestar de les valencianes i els valencians”. Des de Compromís consideren que el pitjor enemic de la imatge de País Valencià “és el mateix Consell, el PP, que permet que joves que van a estudiar estiguen a cinc graus a classe i caldria que ens donaren explicacions urgents de per què passen estes coses i quan de temps tardaran en normalitzar la situació”, segons Morera. Per eixe motiu, la coalició valencianista, progressista i ecologista ha registrat preguntes en les Corts “demanant explicacions urgents i clares d'esta situació tan penosa la qual ens explica per què tenim uns índex tan elevats de fracàs escolar al País Valencià, en part perquè no es donen les condicions oportunes per als alumnes”.

La greu crisi financera de la Generalitat ha provocat que moltes escoles i instituts no puguen fer front als pagaments de despesa corrent. Aquesta situació ha motivat que molts estiguen fent les classes en situació precària, com el cas d'un institut d'Alacant, on hui sols s'han impartit les classes on la llum natural ho permetia, ja que els impagaments han provocat el tall del subministrament elèctric.

A partir d'aquesta denúncia, Compromís ha encetat la campanya en la xarxa social de Twitter amb l'etiqueta #fabratenimfred, amb la finalitat de conéixer el mapa dels centres educatius valencians sense calefacció o llum. La resposta, segons expliquen des de la coalició, no s'ha fet d'esperar i moltíssims alumnes i també professors han enviat informació de la situació real dels centres que depenen de la Conselleria d'Educació, com ara escoles d'infantil i primària, instituts de secundària i formació professional i també escoles oficials d'idiomes.

Així, s'ha constatat la manca de calefacció o electricitat en instituts o col·legis d'Albaida, Villena, Almassora, la Vall d'Alba, Muro d'Alcoi, Beneixama, Càrcer, la Pobla de Vallbona, Elda, Xest i Pego.

El síndic de la coalició, Enric Morera, ha lamentat que el govern valencià permeta que els joves estiguen a “cinc graus” a classe i ha anunciat que presentaran iniciatives a les Corts, perquè la Conselleria d'Educació done respostes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona