Educació

Educació

Apassionant nous lectors

La comissió de biblioteca de l'institut La Garrotxa d'Olot llegeix contes a alumnes de primària de les escoles garrotxines fent-los participar amb recursos escènics

Ara, han adaptat una història nadalenca

Nous temps, noves formes. Els nous temps requereixen més que mai ciutadans cultes i la lectura és una element central per aconseguir-ho. La comissió de biblioteca de l'institut La Garrotxa d'Olot, integrada per cinc alumnes d'ESO i la professora encarregada d'aquest servei, ho tenen molt clar.

De fet, totes senten una vertadera passió pels llibres o, més ben dit, per la literatura i per la lectura. I tota bona passió s'encomana. Precisament, això és el que pretenen desplaçant-se a contar contes als centres de Primària de la comarca de la Garrotxa. No es tracta simplement d'obrir un llibre i llegir. Això, ho poden fer els alumnes a les respectives aules, als espais de biblioteca que tenen als seus centres o als respectius municipis i, fins i tot, a casa seva. No. Allò de què es tracta és d'engrescar, d'apassionar. Com que els futurs lectors són l'objectiu, el format escollit són els efectes teatrals. La comissió de biblioteca de l'institut La Garrotxa se les ha hagut d'empescar per, amb uns recursos més que limitats, aconseguir vestuari, complements i elements per muntar una escenografia esquemàtica però efectiva.

En aquesta ocasió, el vestuari han estat túniques, capes, forques de dimoni, banyes, perruques... I és que, per la coincidència amb la proximitat del Nadal, les alumnes han escollit un petit conte dels Pastorets adaptat per a l'ocasió.

Així, fa pocs dies, els alumnes del cicle d'infantil de les escoles Joan Roura i Parella de Tortellà i la Castellroc de Castellfollit de la Roca s'han submergit en els Pastorets gràcies a la transformació de la Marina, la Corina, la Júlia, la Paula i la Cristina en dimonis, àngels, pastors, la mare de Déu, els reis de l'Orient... que els explicaven la història del naixement de Jesús i les peripècies d'uns per posar-lo en una gàbia i les dels altres per protegir-lo d'aquestes intencions. De fet, els mateixos alumnes han acabat essent uns personatges més de la història i, per tant, hi han participat abillats amb barretines, corones de reis, bastons de pastor, etc.

Com pertoca en aquest cas, la història, amb elements de tragèdia i amb d'altres de comèdia, acaba bé. I aquest és precisament l'objectiu de les protagonistes d'aquesta aventura literària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES