Móra d'Ebre vol evitar que els menors de 16 anys abandonin els estudis i l'absentisme escolar

L'Ajuntament de Móra d'Ebre està elaborant un protocol per detectar l'absentisme escolar i els casos en què els nens acaben l'escola i decideixen no continuar l'ensenyament obligatori. El consistori morenc va contractar fa un mes un educador de carrer, que és l'encarregat de desenvolupar aquest protocol i de tractar amb els menors per evitar que deixin els estudis abans dels 16 anys. D'altra banda, aquest estiu ha fet un any que Móra d'Ebre i Móra la Nova van endegar una experiència pilot en l'àmbit de la prevenció de la delinqüència juvenil. Durant aquest període, Móra d'Ebre ha tractat cinc casos d'aquest tipus, que s'han resolt amb la mediació, mentre que Móra la Nova no n'ha tingut cap.

Pel que fa al protocol que ha endegat l'Ajuntament de Móra d'Ebre, a través de les regidories d'Acció Social i d'Educació, la regidora Sara Llop explica que la iniciativa ha sorgit perquè l'Ajuntament va començar a detectar casos d'absentisme escolar i d'abandonament dels estudis a través del contacte amb els centres educatius. Tot i així, fins que no es facin les matriculacions per al curs vinent, el consistori no sabrà amb seguretat quants alumnes han deixat de matricular-se. Llop ha destacat que la voluntat del consistori és que els nens «vegin un futur» en l'ensenyament, ja que n'hi ha molts que no hi veuen cap sortida professional ni laboral.

Segons la regidora, tant en l'absentisme escolar com en l'abandonament dels estudis «hi ha un factor cultural molt important», ja que determinats col·lectius «no tenen tan assumida la importància de la formació».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.