Educació

Una escola de Pineda regalarà llibres i material als nous alumnes de P3

El centre Mediterrània, que Ensenyament volia tancar, busca fórmules noves per mantenir la matriculació

L'AMPA subvencionarà amb 200 euros cada infant

En diuen obsequi de benvinguda i consisteix a donar gratis els llibres, el material escolar, el xandall i la samarreta d'esport als nous alumnes de P3 que triïn com a opció per començar els estudis l'escola Mediterrània de Pineda de Mar. En total, al voltant de 200 euros per a cadascun dels 25 infants que integren la línia educativa i que assumirà íntegrament l'AMPA del centre. A aquest incentiu econòmic, a més, cal afegir-hi un preu inferior per al servei de menjador. Les famílies dels nens que es quedin a menjar a l'escola hauran de pagar 5 euros per àpat, quan el preu normal és de 6,70 euros. Sílvia Biosca, portaveu de l'AMPA, explica que, malgrat que aquesta iniciativa és la que crida més l'atenció, l'entitat ja fa temps que treballa amb propostes “que facin més propera l'escola als ciutadans de Pineda i que les famílies la vegin com una bona opció per als seus fills”. En aquest sentit, Biosca reconeix que en els darrers anys a l'escola Mediterrània hi havia hagut una davallada de matriculacions, que havien quedat entre 17 i 18 alumnes. “Les instal·lacions estan allunyades del centre i l'anunci fet per Ensenyament a finals de l'any passat dient que ens fusionaria amb l'escola Jaume I no ens ha ajudat gens”, comenta la representant de l'AMPA. Paral·lelament, els pares i mares del centre ja van dur a terme diumenge passat una festa de presentació de l'escola i aquest cap de setmana fan la jornada de portes obertes, que esperen que sigui “molt participativa”.

L'escola Mediterrània, amb vint anys de trajectòria, defensa la pervivència d'un model de centre petit però amb un alt compromís amb la diversitat i amb la inclusió. Amb el lema “L'escola Mediterrània no es tanca”, famílies i professorat s'han involucrat en un seguit d'activitats orientades a impulsar el seu projecte educatiu, com ara l'edició d'un vídeo amb imatges captades pels mateixos pares on s'expliquen alguns dels eixos educatius i els serveis que s'ofereixen, dels quals destaca una atenció individualitzada dins i fora de l'aula. “Creiem en la nostra escola, en el valor dels professionals que en formen part i en la necessitat que es mantingui en funcionament”, diu Sílvia Biosca.

LA FRASE

Volem que les famílies vegin la nostra escola com una bona opció per als seus fills
Sílvia Biosca
Portaveu de l'AMPA de l'escola Mediterrània de pineda de mar

L'anunci del nou institut

La decisió inicial del Departament de fusionar les dues escoles estava lligada al fet de situar a les instal·lacions del col·legi el tercer institut del municipi, que actualment ocupa a precari un espai municipal i que encara té pendent la construcció de l'edifici definitiu, previst en un solar a tocar de l'escola. La reacció de rebuig de la comunitat educativa es va fer extensiva als grups polítics, que van coincidir a demanar a Ensenyament que l'escola no s'hagués de sacrificar i van reclamar per enèsima vegada la construcció definitiva del tercer institut. Finalment, al mes de gener ERC va anunciar que la partida per al centre de secundària, pendent des del 2010, havia entrat finalment en els pressupostos d'aquest any de la Generalitat, amb un cost de sortida superior als 4,7 milions d'euros. Un cop emparaulada l'obra, Ensenyament va cedir i va anunciar que la desaparició de la Mediterrània s'havia aturat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre