Educació

Unanimitat a Pineda per preservar el projecte de l'escola Mediterrània

L'alcalde envia una carta a la consellera d'Ensenyament on es rebutja la proposta de fer desaparèixer el centre per posar-hi un institut

Reclama que les decisions educatives comptin amb el suport del Consell Escolar Municipal

Pineda torna a enfrontar-se amb un conflicte educatiu vinculat a la desaparició d'una escola i la resposta de mestres, famílies i grups polítics és la mateixa: negar-se en rodó i reclamar que tot continuï igual. La polèmica generada fa uns dies per l'anunci del departament d'Ensenyament de proposar la fusió, i per tant desaparició, de l'escola Mediterrània amb l'escola Jaume I per manca de matriculacions ha topat amb una rotunda negativa per part del municipi. Tal i com ja va anunciar en el seu moment el mateix alcalde, Xavier Amor (PSC), ha enviat una carta a la conseller Irene Rigau on li transmet el posicionament unànime de la població que defensa “la continuïtat del projecte educatiu, que inclou una USE” i on puntualitza que no comparteix “la conveniència de sacrificar els avantatges d'una comunitat petita envers un projecte que passa per la massificació, 3 línies i l'escolarització en mòduls”.

L'escrit també especifica que les decisions que es prenguin sobre els centres escolars locals s'han de plantejar i debatre en el marc del Consell Escolar Municipal, al qual conviden a la mateixa consellera perquè plantegi les opcions que cregui oportunes.

Finalment, la carta exigeix que el departament faci oficial en el menor temps possible la continuïtat de l'escola Mediterrània amb l'oferta de P-3 pel proper curs 2015-2016 “per tal de tranquil·litzar les famílies i els conjunts de la comunitat educativa”.

Fusions inevitables

Tot i la resposta unitària de Pineda i el cop de força escenificat en l'assemblea del centre i que segurament es repetirà en el ple de demà, el consistori és molt conscient que la seva lluita per mantenir centres d'una única línia davant la davallada de matriculacions és molt difícil. Altres municipis propers, com és el recent cas de Sant Andreu de Llavaneres o el de fa uns anys d'Argentona han perdut la partida. A Llavaneres, Ensenyament va confirmar a principis de mes que els centres Labandaria i Sant Andreu en seran un de sol el proper curs. Es fusionaran els dos projectes educatius i es triarà un nou nom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot