Educació

Ustec diu que els menjadors escolars són un “negoci”

El sindicat acusa els consells comarcals de “practiques mafioses” per fer desistir les AMPA de gestionar el servei

Presidents de consells asseguren que el seu únic objectiu és fer-los viables

El sindicat Ustec-STEC va denunciar ahir el mal funcionament dels menjadors escolars de les comarques gironines i va llançar dures crítiques contra els consells comarcals, encarregats de gestionar-los. Els representants sindicals van acusar els consells comarcals de dur a terme “pràctiques mafioses” i “d'extorquir” les AMPA per impedir que puguin gestionar-los directament. Segons van indicar, els consells no faciliten informació sobre el nombre de beques adjudicades a cada escola i n'endarrereixen pagaments per tal de fer “insostenible” la gestió dels menjadors i, d'aquesta manera, deixar-la en mans d'empreses de macrocàtering. “Som davant d'una veritable extorsió a les AMPA per part dels consells comarcals, que els volen arrabassar la gestió dels menjadors; endarrerir-los els pagaments de les beques si ja disposen dels diners és una pràctica mafiosa”, va exposar el portaveu nacional del sindicat, Ramon Font. Ustec sosté que més d'un 50% dels menjadors escolars gironins estan en mans de grans empreses i subratlla que la qualitat del menjar que serveixen és “pèssima”. A més, va denunciar que per a les empreses és un “negoci rodó” perquè només inverteixen dos euros en matèria prima i sous de cuiners i monitors, mentre que els menús costen de 5,5 a 6,5 euros. “No és ètic que empreses privades tinguin un marge de benefici tan gran quan parlem de diner públic, aquests diners es podrien invertir a tenir més beques menjador o a abaratir els menús”, va manifestat Laura Iglesias, també d'Ustec.

Els presidents dels consells comarcals consultats ahir per aquest diari van negar amb rotunditat aquestes acusacions. El president del consell comarcal de l'Alt Empordà, Ferran Roquer, que va lamentar la denúncia d'Ustec, va assegurar que l'assumpció de la gestió d'aquest servei ve sol·licitat, en la majoria dels casos, per les mateixes AMPA i pels ajuntaments. Roquer manté que a l'hora de fer la concessió del servei es vetlla per la bona i correcta alimentació de la mainada i no pas pels interessos de les empreses adjudicatàries. Va assegurar que el Consell està al corrent del pagament de totes les beques, per a les quals ja s'han desemborsat, aquest curs, 221.000 euros. El president del Conseller Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va indicar que la gestió dels menjadors escolars es fa per delegació del Departament d'Ensenyament sense cap més interès que garantir la viabilitat i la qualitat del servei per a tots els escolars del conjunt de la comarca. I va afegir-hi que la gestió per part de les AMPA no sempre és sinònim d'un bon funcionament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona