Educació

Educació

La Banyoles que volen els estudiants

Alumnes dels instituts presenten per tercera vegada propostes perquè l'Ajuntament estudiï si les pot aplicar a la ciutat

L'alcalde, dos regidors i una regidora escolten atentament uns estudiants d'institut. De tant en tant prenen notes i se'ls escapa un somriure, o adopten un posat seriós, no sé si d'admiració o de preocupació perquè el que senten els sembla massa agosarat. Som a l'auditori de l'Ateneu de Banyoles, en la presentació dels treballs del projecte TONI (Tenim Oportunitats, Necessitem Idees), una iniciativa de l'Ajuntament i els centres de secundària de la ciutat consistent que els alumnes de l'assignatura d'emprenedoria elaborin propostes (arquitectòniques, urbanístiques, de serveis...) per aplicar en la vida real de la ciutat. De fet, a l'inici del procés se'ls orienta sobre les mancances que té el municipi, precisament perquè sigui més factible la seva execució. “És molt interessant per als instituts i una oportunitat per a nosaltres”, va dir en la presentació de l'acte la regidora d'Ensenyament, Esther Busquets. Tot i la voluntat del consistori, aquesta ja és la tercera edició i, de moment, només s'ha portat a la pràctica una idea: una cursa popular i solidària, gestada a l'institut Brugulat, que va aconseguir una bona participació.

Com que es va preparar durant el present curs, és un dels treballs que es presenten ara, juntament amb nou projectes més. L'institut Pere Alsius és el més prolífic, amb cinc propostes diferents. N'hi ha tres d'aprofitament d'edificis abandonats per a nous usos (espai per a jovent, exposicions d'art o concerts, entre altres), un de paquets d'activitats per a joves i un altre de creació d'una línia regular de busos entre els pobles de la comarca. Un grup de l'institut Pla de l'Estany també dóna idees per a l'aprofitament d'edificis en desús, mentre que un altre equip del mateix centre proposa l'establiment d'un conveni entre el pàrquing de la plaça de les Rodes i l'Ajuntament perquè, en dates en què hi ha molta gent al centre, s'hi apliquin tarifes especials, així com l'aprofitament temporal de solars buits com a aparcament. Un tercer equip del Pla de l'Estany ha ideat una targeta de descomptes per a joves per a activitats i serveis d'oci, i un de Casa Nostra, uns habitatges per a gent gran, amb serveis compartits.

En acabat de les exposicions, alguns joves miraven de reüll l'alcalde i els regidors, segurament preguntant-se: “Faran realitat algun dia la nostra idea?”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró