Societat

L'espantall contraataca a Marcèvol

Aquest cap de setmana vinent, l'associació de protecció del siti de Marcèvol organitza una gran festa manifestació anomenada L'espantall contraataca i dirigida contra el projecte immobiliari dins de l'àrea del golf de 9 forats obert l'any 1997 i tancat l'any 2004.

Amb l'espantall com a objecte simbòlic de protesta per rebutjar el projecte, l'associació proposa, al llarg del dissabte 29 i el diumenge 30, dos dies de tallers, conferències i espectacles per explicar el que considera un desgast ecològic per a aquesta zona.

Un taller de fabricació d'espantalls obert a tots s'instal·larà dissabte a la tarda i s'ha fet una crida a la recuperació d'objectes i vestits usats per tal de construir-los.

Un punt sobre l'estat actual de la situació del projecte immobiliari tindrà lloc dissabte a dos quarts de sis, seguit per comunicacions i debats. El diumenge serà especialment dedicat a «la invasió» del golf i la plantació dels espantalls, pícnic i passejades.

El projecte de «vilatge gòlfic» inclou restaurants, 74 apartaments, un club-house, un hotel de tres pisos amb 24 habitacions, apartaments per al personal i locals tècnics, un pàrquing de 177 places i, sobretot, un golf ampliat a 18 forats, que consumiria 250.000 m3 d'agua l'any, o sigui el consum anual d'una població de 5.000 habitants. Com que no n'hi ha a la zona, aquesta aigua hauria de ser bombada del riu Tet amb uns 350 m de desnivell.

Marcèvol és un veïnat del municipi d'Arboçols (Conflent) amb una vintena d'habitants permanents. Marcèvol té un priorat del segle XII, considerat com un dels conjunts romànics més remarcables de la Catalunya del Nord.

L'altiplà granític de Marcèvol domina a uns 500-600 metres d'altitud la vall de la Tet, just davant del Canigó. Orientat al sud, és condicionat per vents violents i una forta sequera permanent.

Informacions: http//affinitiz.com/space/marcevol



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet