Salut

Vergés: “Ens hem de ficar al cap que no tornarem a la normalitat mai més”

La consellera de Salut remarca que s’entrarà en una “nova normalitat”, que sobretot farà “que visquem d’una nova manera els pròxims hiverns”

Explica que els menors podran sortir dues hores al dia i per franja d’edats, acompanyats per les persones amb qui passen el confinament

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat aquest dissabte que “ens hem de ficar al cap que no tornarem a la normalitat mai més” perquè “entrarem en una nova normalitat”. Vergés s’ha expressat d’aquesta manera en una entrevista al programa Via Lliure de RAC 1 en què ha assegurat que aquesta situació que s’està vivint “durarà mesos” i que la “nova normalitat” que es viurà a partir d’ara farà que “visquem d’una nova manera els pròxims hiverns”, sobretot pel que fa a les distàncies de seguretat i higiene. Sobretot pel que fa a esdeveniments amb grans multituds de gent. “Serà una nova normalitat, que potser s’assemblarà al que hem viscut fins ara, però hi ha coses que canviaran”, ha afegit. Podeu escoltar l’entrevists sencera aquí .

Vergés ha recordat que “els nostres avis” també es van haver d’adaptar a una nova realitat després de la postguerra i que a partir d’ara la situació serà similar i caldrà readaptar-se. “Ens hem de ficar al cap que això durarà mesos. Però tranquil·litat, ho podrem superar. No s’acabarà el món”, ha afirmat.

Els infants

La consellera de Salut ha parlat del pla de sortida dels menors a partir de finals de la setmana que ve. “Avui tenim una reunió del comitè tècnic del pla d’emergència Procicat per valorar com està afectant el confinament a la i nfància ”, ha explicat, tot avançant que les sortides dels menors es farien en dues franges horàries, al matí i a la tarda, i per edats. Tots els infants hauran d’anar acompanyats per un dels seus progenitors o amb algun dels adults amb qui estan passant el confinament. “Per dir alguna cosa, no tinc les hores aquí, de 10 h a 12 h poden sortir els infants de 0 a 6 anys i de 16 h a 18 h els més grans. És la proposta que tenim sobre la taula i que avui s’ha de debatre al Procicat”, ha concretat.

També ha remarcat que es tracte de “relaxar la situació”, de sortir a “airejar-se” però no de quedar amb els amics, ni fer festes d’aniversari ni anar als parcs.

Sobre les competències recentralitzades pel govern espanyol, Vergés ha dit que estan seguint “els procediments” establerts i que el pla sobre la infància ha passat primer pel comitè tècnic i que, un cop aprovat, s’enviarà al ministeri de Sanitat. Però també ha remarcat que no es pot pretendre fer un desconfinament homogeni per a totes les comunitats autònomes.

De la mateixa manera ha remarcat que a l’hora de posar en practica algun moment del desconfinament es tindrà en compte els municipis i les ciutats. “No és el mateix sortir a fer esport a un poble que a una ciutat. Ho haurem de tenir en compte”, ha remarcat.

En aquest sentit i sobre sortir a fer esport, ha recordat que ciutats com París, on s’ha aplicat aquesta mesura, s’han trobat una allau de multitud als carrers fent esport, cosa que considera cal evitar per no provocar un rebrot de contagis.

El pic de la pandèmia

Vergés ha parlat del pic de la pandèmia, que ahir va anunciar que s’havia arribat fa cinc dies enrere. Però ha demanat prudència perquè els risc de rebrot encara “és molt gran”.

Vergés ha assegurat que “l’obsessió” ara és reprendre l’activitat als hospitals més enllà de la Covid-19 perquè hi ha patologies “que no poden esperar més”. Per això ha assegurat que un cop s’ha arribat al pic és hora de començar a readaptar els hospitals, que ja han començat a desmuntar algunes UCIs afegides per atendre el pic d’ingressats. Amb tot, ha demanat “prudència” i ha assegurat que precisament ara potser serà quan faran més falta els hospitals de campanya que s’han muntant en diferents llocs. “Som molt prudents. Ara és quan ens faran més falta”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia