gastronomia
La millor jove xef de la Guia Michelin, Martina Puigverd de Les Cols d’Olot, arriba a Barcelona
Des del 5 de febrer a finals d’abril el restaurant Veraz, de l’hotel The Barcelona Edition oferirà plats elaborats per la ‘Premi Especial Jove Xef 2024’ de la guia gastronòmica més important del món
El restaurant Veraz, que pertany al The Barcelona EDITION, un hotel de luxe situata tocar del mercat de Santa Caterina, ha “fitxat” durant unes setmanes, del 5 de febrer fins a finals d’abril, la xef Martina Puigvert, del restaurant Les Cols d’Olot, guardonada per la Guia Michelin amb el Premi Especial Jove Xef 2024 en la darrera gala que la prestigiosa guia va fer a Barcelona el novembre passat. La col·laboració de Martina Puigvert al Veraz és un seguit de plats especials amb el segell del dos estrelles Michelin Les Cols.
Aquesta col·laboració, expliquen fonts de l’establiment, arriba “després de l’èxit d’una primera col·laboració de Veraz amb el xef barceloní Xavier Pellicer, que va crear plats inspirats en quatre elements de la biodinàmica i va mostrar la gastronomia ecològica i sostenible a nivell internacional”.
Després d’aquella experiència ara l’hotel inicia aquesta col·laboració amb Puigvert, un jove talent amb una gran trajectòria professional i un gran futur ja que actualment és la xef de Les Cols, el restaurant que va llançar a la fama la seva mare, Fina Puigdevall, que té dues estrelles Michelin, l’estrella Michelin verda, 3 sols de la Guia Repsol i el Premi Nacional de Gastronomia.
En aquesta col·laboració Martina Puigverd farà arribar a Barcelona els pilars bàsics de la cuina de Les Cols, que son p lats de temporada i d el paisatge rural de la Garrotxa.Dona molta importància als productes locals i sostenibles dels horts de la Garrotxa com a punt de partida.
Brunch
No és aquesta l’única novetat gastronòmica de la capital catalana. Ara que el concepte ‘brunch’ (traduït seria esmorzar-dinar) està de moda, el grup Banco de Boquerones (que, entre altres restaurants té Casa Ràfols,Can Framis, Elsa y Fred, Casa Lolea, Sophie Gastrobar y Pepeta) acaba d’obrir un nou local al passatge Sert, que va del carrer Trafalgar al carrer Sant Pere Més Alt. Enmig de botigues artesania i altres restaurants ara ha obert Bru (de Brunch!).