Societat

Les dues colles castelleres nord-catalanes juntes per la Bressolada

Els Castellers del Riberal i els Angelets del Vallespir van voler donar suport així a l'ensenyament del català a la Catalunya del Nord

Un any més les colles castelleres de la Catalunya del Nord van participar a la Bressolada per donar suport a l'ensenyament en català a casa nostra.

L'actuació va començar amb els pilars de 4 d'inici, amb una particularitat, pel que fa al pilar dels del Riberal. En efecte, els Castellers del Riberal van portar a plaça un pilar de 4 “infantil” on tots els components del pilar, de l'enxaneta fins al baix, formen part de la mainada de la colla. El primer cordó de pinya d'aquest pilar també va ser format amb el jovent del Riberal. En una festa com la Bressolada, on la mainada és protagonista, els verds també van voler “posar en relleu la importància de la mainada en una colla castellera”.

Després dels pilars, els Castellers del Riberal van obrir plaça descarregant la primera torre de 6 de la temporada. Els Angelets del Vallespir, que actuaven segons, van optar pel 3 de 6, un castell que va quedar-se en “carregat”, ja que va fer llenya quan l'enxaneta començava a baixar.

En segona ronda, els del Riberal afrontaven un dels objectius de la diada, el 4 de 6 net, un castell que van aconseguir descarregar i que podria convertir-se en un 4 de 7 diumenge que ve durant la Diada d'Identi'CAT a Bao, el vilatge d'on són originaris. La resta de l'actuació dels Angelets quedaria marcada per la caiguda del primer castell. A la segona ronda van intentar un 5 de 5, un castell treballat però que van aconseguir descarregar.

Per l'última ronda de castells, els verds del Riberal van descarregar el 3 de 6 amb l'agulla al mig, mentre que els blaus del Vallespir van desmuntar un intent de torre de 6 per indecisió de la mainada.

En la ronda de pilars final els Castellers del Riberal van descarregar el segon pilar de 5 de la temporada. Els Angelets del Vallespir van preferir muntar un castell, va ser un 3de5 que acabaria tancant l'actuació.

Després d'aquesta diada, els Castellers del Riberal ja pensen en l'actuació d'Identi'CAT d'aquest diumenge vinent.

Per això conviden “tots els amics de la colla i tots els qui vulguin descobrir els castells a participar a un assaig especial aquest dimarts, 31 de maig, a 20 h al Fogar Rural de Bao”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró