Barcelonès
Regals socials que traspassen fronteres
La Fundació Tallers obre una botiga en línia on es poden adquirir els productes que fan usuaris amb discapacitat intel·lectual
També es venen a diverses oficines de turisme de Barcelona
Mentre el seu company manipula amb delicadesa la peça de pasta que, combinada, acabarà al coll d'alguna noia, ella supervisa el forn. “En cinc minuts, estaran llestes!”, diu sense apartar la mirada del vidre, des d'on es pot veure'n l'interior. “N'hi ha unes quantes, de peces. Sortiran molts collarets”, afegeix.
A simple vista, no hi ha cap diferència entre aquests penjolls i els que es venen a les botigues convencionals, però el seu valor va més enllà de l'econòmic i l'artístic. “Són productes de qualitat, atractius i amb valor afegit”, explica Isabel Mañero, coordinadora del centre ocupacional de Fundació Tallers, que treballa la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. Fan collarets, arracades, felicitacions de Nadal i fulards. Fins ara, els distribuïen a botigues del centre de Santa Coloma i a les fires on participaven (a l'Expocoloma, entre d'altres) però des d'aquesta setmana es poden comprar a través de la nova botiga en línia (www.fundaciotallerscomprasocial.org). Aquesta nova eina de vendes fa “més visible” la tasca de la Fundació.
Però no és pas l'única. De fet, des de fa un mes els collarets que fan els usuaris del centre es venen a les botigues de la Pedrera i el parc Güell i des de fa dues setmanes també estan presents, juntament amb altres productes, a les oficines de turisme de la plaça Catalunya i la plaça Sant Jaume. “Estem trobant els mitjans de distribució que ens permeten reforçar la tasca que desenvolupem i traslladar el missatge”, diu Anna Sampere, des de l'àrea de comunicació de la fundació.
I està donant els seus fruits. Els responsables del centre expliquen que, malgrat que fa poc temps que s'ha iniciat “l'expansió” en la venda de productes més enllà de Santa Coloma, ja han comptabilitzat entrades al web de la Fundació i a la botiga en línia de fora de l'Estat. Són, sobretot, de turistes. “Hi ha hagut visites al web dels Estats Units, Alemanya o Argentina”, apunta Sampere. “El fet que els productes es puguin distribuir a determinats espais turístics, fa que molts visitants que passen les vacances a Barcelona coneguin la fundació i els seus productes”, hi afegeix.