Societat

Un exalcalde d'Anglès, investigat per la Burés

El jutge vol aclarir si Pere Figuereda té responsabilitat en la compra amb càrregues de la fàbrica tèxtil el 2008

A petició de la fiscalia, el jutjat investiga l'exalcalde d'Anglès Pere Figuereda (CiU) per la compra que va fer l'Ajuntament de la fàbrica tèxtil Burés l'any 2008. El jutge vol aclarir si Figuereda té responsabilitat en l'adquisició de les naus de l'immoble tenint en compte que la compravenda amb la societat Buretex SA es va fer amb 1,8 milions d'euros de càrregues, que en el futur recauran en el consistori.

Figuereda va declarar ahir com a investigat al jutjat d'instrucció número 1 de Santa Coloma. La fiscalia veu indicis de delicte en l'actuació de l'exalcalde. El Tribunal de Comptes va fer un informe l'octubre del 2015 en què exposava que la compra municipal havia estat “negligent” perquè havia comprat la fàbrica “amb càrregues no previstes”.

Cas als tècnics

Figuereda, que va ser alcalde entre el 2007 i el 2011, va explicar ahir al jutjat que va fer cas del que li van exposar els tècnics i que desconeix que hi hagués irregularitats en la compra. El jutge podria citar a declarar els tècnics que van assessorar l'exalcalde. Figuereda era alcalde gràcies al suport del PSC. Cal recordar que, entre altres coses, un acord de ple i un informe de la direcció general d'Administració Local de la Generalitat facultaven l'alcalde a comprar la Burés sempre que no hi hagués càrregues. A més, la part compradora va pagar 480.000 euros d'IVA quan no hauria d'haver-ho fet.

També van ser ahir al jutjat l'alcaldessa d'Anglès, Àstrid Desset (CiU); la interventora municipal, i l'administrador únic de Buretex SA l'any 2008, Miquel Fàbregas Claveri. L'Ajuntament accepta personar-se com a part perjudicada, i l'últim ple hi va donar suport unànimement.

Fa unes setmanes la interventora de l'Ajuntament va denunciar a la fiscalia l'adquisició de la fàbrica i va enviar-li documentació, la mateixa que va fer arribar mesos enrere al Tribunal de Comptes. Els 1,8 milions de càrregues que pesen sobre la compravenda són deutes d'antics gestors de la fàbrica amb Hisenda i la Seguretat Social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses