Societat

Seguretat mancomunada en urbanitzacions de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva oferirà als municipis la instal·lació de càmeres de vigilància que llegeixen matrícules

Vidreres, Maçanet, Sils, Caldes i Riudarenes ja hi estan interessats

Els robatoris a les urbanitzacions i la seguretat en general a la comarca de la Selva han portat el Consell Comarcal a estudiar una licitació conjunta per instal·lar càmeres de lectors de matrícula als pobles que ho demanin. De moment, ja n'hi ha cinc d'interessats (també depèn del pressupost final), i algun ja ha mogut fitxa pel seu compte. Aquest és el cas de l'Ajuntament de Vidreres, que ahir va demanar en una reunió amb responsables dels Mossos d'Esquadra i el delegat d'Interior a Girona, Albert Ballesta, més presència policial al municipi, arran dels robatoris recents a gasolineres i l'intent d'uns lladres d'endur-se un caixer automàtic encastant el vehicle contra una entitat bancària.

A banda d'aquesta petició, el Consell Comarcal de la Selva oferirà als municipis que ho demanin la possibilitat de fer una compra integrada de càmeres de vigilància de matrícules. Segons va explicar el president del Consell, Salvador Balliu, alguns municipis ja fa temps que van mostrar interès per adquirir aquestes càmeres. Aquest és el cas de Sils, Vidreres, Maçanet i Caldes de Malavella. A aquests pobles s'hi va afegir ahir Riudarenes, segons va manifestar el seu alcalde, Jordi Gironès. “Tothom coneix Can Fornaca i els problemes que hi tenim amb el vandalisme i les cases ocupades i els robatoris, tot i que s'ha de dir que en l'últim informe dels Mossos el nombre de delictes havia baixat”, va dir Gironès.

Les càmeres s'instal·larien a tots els accessos a les urbanitzacions i el programa associat –que és el que encareix la instal·lació– reconeix plaques de matrícula, fet que facilita a la policia tenir una “llista negra” per prevenir actes delictius, segons explica Balliu, ja que cada cop que un vehicle sospitós passa per una zona vigilada la policia rep un avís. Segons els projectes que ha estudiat el Consell Comarcal, instal·lar aquest sistema, per a un sol municipi, podria representar un cost superior a 30.000 euros, però fer una compra conjunta des del Consell pot abaratir l'operació.

A banda del que està estudiant el Consell, l'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, va dir ahir que es volen instal·lar, a curt termini, tres càmeres de seguretat a l'entorn de la carretera C-63. Aquesta instal·lació no seria incompatible, però, amb l'adquisició del programa de vigilància de matrícules que oferirà el Consell Comarcal. L'alcalde de Sils, Martí Nogué, va qualificar ahir “d'interessantíssima” l'oferta del Consell. “Ja n'he parlat amb l'equip de govern, i volem tirar-ho endavant, tot i que sembla que el nombre de delictes ha baixat una mica i els Mossos ara vigilen molt a Vallcanera i les Comes”, va dir Nogué.

L'alcalde de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó, també va mostrar el seu interès pel projecte. “Als municipis on hi ha tantes urbanitzacions els robatoris i el vandalisme són una xacra; a Maçanet tenim molt interès a millorar-hi la seguretat”, va dir. “Si es pogués fer conjuntament seria més barat, i el servei tècnic es podria mancomunar”, hi va afegir.

LA FRASE

El més car no són les càmeres sinó el programa, i ens pot sortir millor si podem fer una licitació conjunta
Salvador Balliu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES