Societat

“Amb 200-300 milions podem curar la sida”

Bonaventura Clotet, a favor de la píndola per evitar el contagi del VIH

Insisteix en potenciar la prevenció

Bonaventura Clotet, director de l'Institut de Recerca de la Sida d'IsriCaixa i president de la Fundació Lluita Contra la Sida, insisteix en la necessitat d'incrementar el finançament per avançar en la recerca biomèdica i aconseguir en un termini de cinc o deu anys una vacuna efectiva contra la Sida. En una entrevista a L'Illa de Robinson de El Punt Avui, Bonaventura Clotet va assegurar ahir que “ 200-300 milions d'euros ens permetria arribar a poder ser qui curi la Sida”.

IsriCaixa, segons va recordar Clotet, “ja ha descobert una vacuna que permet una resposta molt potent contra el virus”. Però amb això no n'hi ha prou. Cal trobar els transportadors adients perquè sigui efectiva. Segons l'investigador, amb recursos econòmics “en cinc o deu anys es tindrà l'evidència de que estem en el camí correcte”.

Mentre arriba la vacuna, però, Bonaventura Clotet va insistir que no es pot baixar la guàrdia. Va recordar que l'OMS ha alertat que per primer cop ha augmentat la seva incidència a Europa, per l'increment en els països de l'Europa de l'Est, i que a Catalunya les noves infeccions es mantenen estables. “Els tractaments han cronificat la malaltia i ja no fa aquella por que feia abans, però encara moren un milió de persones cada any i es produeixen 2 milions d'infeccions”, va resumir l'expert.

Davant d'aquesta realitat, Bonaventura Clotet va insistir en la necessitat d'intensificar les fórmules de detecció per aconseguir tractar a totes les persones infectades. “Si es tractés el 90% de les persones infectades aconseguiríem que no es disseminés més la malaltia”, va dir.

Bonaventura Clotet va insistir que “no s'ha de menysprear la sida” perquè la recerca en aquest camp “ha permès avançar en moltes altres malalties”. “És un tema que ens toca a tots”, va insistir després de recordar que Bill Gates s'ha compromès a “tenir una vacuna a la dècada entre el 2020 i el 2030”-

Pel que fa a la píndola que evita el contagi de la malaltia, Clotet es va mostrar totalment d'acord amb la seva comercialització, tot i que va precisar que és necessari “implementar-la d'una manera correcta i fent una valoració de la relació cost-eficàcia”. Respecte a aquesta pastilla preventiva, l'expert va explicar que si es pren “religiosament” es pot aconseguir evitar el contagi en “un 90%”. L'any vinent començarà l'assaig clínic.

LES FRASES

Si es tractés el 90% dels infectats aconseguiríem que no es disseminés més la malaltia
La píndola, si es pren religiosament, pot evitar el contagi en un 90%e
Bonaventura Clotet
director de l'Institut de Recerca de la Sida d'IsriCaixa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA