Societat

municipal

entitats

Mataró firma un pacte de suport amb el tercer sector

L'acord pretén enfortir les actuacions que es duen a terme a la ciutat en l'àmbit de l'atenció a les persones i a les polítiques socials

En total hi han participat 17 entitats locals sense ànim de lucre

L'Ajuntament de Mataró i els representants de disset entitats sense ànim de lucre que treballen en l'àmbit de l'acció social de la ciutat han signat un pacte amb l'objectiu d'enfortir les actuacions que porten a terme per ajudar les persones més desafavorides i també establir una millor coordinació i eficiència dels recursos aportats per les dues parts.

A Mataró existeix un nombre important d'associacions del tercer sector que formen una xarxa potent i diversificada que treballa desinteressadament per als més vulnerables. La seva trajectòria i el seu nivell organitzatiu és important per atendre diferents col·lectius. Per aquest motiu, el Pacte del Tercer Sector d'Acció Social, com s'ha batejat, pretén avançar en la feina que s'ha fet fins ara a partir d'unes línies de treball que s'han acordat.

La participació conjunta en el disseny i la implementació de les polítiques en matèria de cohesió social, l'aposta per millorar la qualitat de vida de les persones més necessitades o en situació d'exclusió, amb més habitatge social i fomentant la contractació de persones en risc, la reducció de la desigualtat a través de projectes compartits, són alguns dels compromisos que s'han consensuat i que es van signar en un acte institucional dimarts a la tarda a la sala de sessions de l'Ajuntament.

Amb l'objectiu de vetllar pel grau de compliment i avaluació d'aquestes mesures, es crearà una comissió de seguiment. Els signants del pacte van ser AGIM, la Fundació El Maresme, l'Associació Parkinson Maresme, el Consorci Sanitari del Maresme, Salut Mental Mataró Maresme, l'Esplai Rabadà, Càritas Interparroquial, Creu Roja, l'ONCE, el Centre de Formació i Prevenció, Conferències de Sant Vicenç de Paül, la Fundació Àmbit Prevenció, el Centre de Persones Sordes del Maresme a Mataró, la Fundació Sant Joaquim, l'Associació Jaume Pineda, Salesians Sant Jordi i Arca del Maresme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins