Societat

Gastronomia

El jove amb més futur

David Andrés encapçala la llista europea de la revista de menors de 30 anys més influents en arts

El xef d'Igualada va ser el millor cuiner de la península en el concurs europeu San Pellegrino Young Chef els anys 2015 i 2016

David Andrés era ahir a Londres, concretament al barri de Camden, on va assistir a la gala d'entrega d'un guardó d'aquells que impressionen, sobretot perquè implica reconeixement a la feina feta i alhora capacitat de projectar-se en el futur i d'influir en l'entorn. No estava nerviós però sí “molt feliç” perquè Forbes el nomenava número u de la llista de joves menors de 30 anys influents a Europa en l'apartat d'arts. En paraules de l'editor de la revista financera, Randall Lane, un dels deu joves que “canviaran Europa en els pròxims cinquanta anys”. Forbes destaca del currículum del cuiner igualadí que sigui segon del restaurant Àbac, de Jordi Cruz, amb dues estrelles Michelin, que tingui el seu propi local a Igualada (Somiatruites) i que en dos anys consecutius (2015 i 2016) hagi guanyat l'apartat peninsular del concurs San Pellegrino Young Chef.

La llista The 30 under 30 està dividida en deu categories (de tecnologia a dret, passant per entreteniment) i hi ha trenta finalistes de cadascuna. Un total de 300 noms amb un pòdium que ocupen els deu primers (els standout) de cada categoria. En total són tres noies i set nois, com Arantxa Unda, cap de ciència i salut per haver conduït l'empresa familiar Sigesa cap al desenvolupament de tecnologia de gestió sanitària; Abbas Kazmi, un britànic que va començar en els negocis als 16 anys i és l'europeu més jove a crear una firma Venture de gran nivell; l'italià Filippo Yacob, que ha inventat Cubetto, un robot de fusta que ensenya als nens petits les bases de la programació informàtica, i el francès Guillaume Capel, que té una empresa, Singa, per afavorir la integració dels refugiats.

Entre els finalistes al reconeixement en l'apartat d'arts, trobem la pastissera veneçolana del restaurant Moments de l'hotel Mandarin de Barcelona, Andrea Dopico, de 25 anys. També apareixen entre els 300 noms el del fundador de Glovo, Oscar Pierre; el de la cofundadora de Cems Entrepreneurs, Ariadna Masó (28), i els dels creadors de l'aplicació educativa Edpuzzle. Hi ha joves coneguts com el barcelonista Luis Suárez, la model Rosie Huntington, la diputada de Podem per Madrid Irene Montero i l'actor Dev Patel (Slumdog Millionaire).

David Andrés, de 29 anys, antic estudiant d'arquitectura i exjugador de nivell d'hoquei sobre patins, va iniciar-se en el món dels fogons a l'Àbac que regentava Xavier Pellicer i on encara continua amb Jordi Cruz. En pocs anys, la seva tenacitat i la seva creativitat l'han dut a guanyar els concursos San Pellegrino Young Chef a l'Estat i Portugal amb unes propostes que saben lligar la tradició de la terra amb la modernitat d'un país que ha encapçalat la revolució avantguardista en la cuina. El 2016 va guanyar amb un xai amb carxofes fet amb llet d'ovella quallada al moment dins la carxofa. “La complexitat del minimalisme”, va dir Joan Roca de l'obra del nou noi Forbes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia