Societat

Reus registra temperatures mínimes de -0,6 graus

L’onada de fred siberià ha entrat finalment amb força a Catalunya i ha fet caure dràsticament els termòmetres arreu de tot el país, amb temperatures sota zero fins a alguns punts la mateixa línia de la costa. Fins a les vuit d’aquest matí, el valor més baix s’ha registrat a l’observatori de l’aeròdrom de Das, amb -21,6 graus, seguit de Puigcerdà (-15 graus), Prades (-13,1 graus) i el Pont de Suert (-12,4 graus), entre molts altres, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. A la mateixa línia de la costa, en alguns punts s'han traspassat la línia dels zero graus. A Reus s'ha registrat una temperatura mínima de -0.6 graus. A Tarragona s’han assolit els -2,4 graus o a Malgrat de Mar els -3 graus. Altres mínimes destacades han estat, per exemple, els -7 graus a Lleida, els -8 de Girona, els -8 de Vic i els -7 graus del Pont de Vilomara.

El Servei Meteorològic de Catalunya manté activat l’avís per fred per a aquest dimecres i dijous a tot Catalunya, especialment a les comarques interiors i del Pirineu. S’espera que les temperatures màximes siguin lleugerament més baixes en general i al litoral central i al nord-est. Concretament, oscil·laran entre els -4 i 1 ºC al Pirineu, entre els 0 i 5 ºC al Prepirineu, entre els 2 i 7 ºC a la depressió Central i al prelitoral i entre els 5 i 10 ºC al litoral.

Per la seva banda, Protecció Civil ha informat que s’han produït 119 trucades al telèfon d’emergències 112 entre aquest dilluns i aquest dimecres a les vuit del matí corresponents a 91 incidents. A més, ha recomanat que la gent grans, nadons i les persones que pateixin malalties respiratòries no surtin al carrer, així com prudència en els desplaçaments cap a la feina o l’escola per la presència de gel a les carreteres.

Aquest matí, es mantenien tallades dues carreteres com a conseqüència del vent i la neu. Es tracta de la BV-4024 de Bagà a Coll de Pal, on es registren ratxes superiors als 50 quilòmetres per hora, i la C-28, de Vaquèira al Refugi d’Ares pel perill d’allaus. A més, calen cadenes entre La Peülla i Casa Sastrada, també a la C-28, per la presència de neu a la calçada, segons el Servei Català de Trànsit.

Activada la fase d'alerta Reus

L’Ajuntament de Reus ha activat la fase d’Alerta del Pla de Protecció Municipal davant les previsions meteorològiques relacionades amb l’onada de fred. La fase d’alerta comporta la localització dels membres del Comitè d'Emergències per tal que, en cas que es consideri necessari, reunir-los i poder prendre decisions relacionades amb una possible activació en fase d’emergència del pla.

D'altra banda, el consistori manté activat el dispositiu de prevenció i intervenció del Pla Neucat, que suposa, entre d'altres mesures, tancar les fonts i els regs de jardins públics, evitar la neteja amb aigua i tirar sal als carrers, per evitar gelades. Així mateix, la regidoria de Benestar Social i la Guàrdia Urbana han reforçat el protocol d’acollida, intervenció i seguiment destinat a persones que es trobin al carrer.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia