Societat

Societat

Dos detinguts per haver cuinat i venut menjar sense control

Un matrimoni xinès feia les preparacions en un pis de Santa Coloma en condicions insalubres i en falsificava l'etiquetatge

Els productes es comercialitzaven en supermercats asiàtics del Barcelonès

Un pis de Santa Coloma de Gramenet sense les condicions de salubritat necessàries servia d'obrador de cuina, on es preparaven i s'envasaven productes alimentaris i es feia el procés d'etiquetatge, a més de la distribució. Agents dels Mossos d'Esquadra de Santa Coloma van detenir la setmana passada una dona de 34 anys i un home de 33, tots dos de nacionalitat xinesa i veïns de la ciutat, per delictes contra la salut pública, contra la propietat industrial i per falsificació documental. Els dos detinguts, que són matrimoni, feien tot el procés sense cap tipus de llicència administrativa, sense cap garantia sanitària i falsejant les dades de l'etiquetatge.

La parella comprava carn d'ànec i pollastre en grans quantitats i, un cop preparada, la distribuïen en supermercats asiàtics de Badalona, Barcelona, Santa Coloma i l'Hospitalet de Llobregat. Agents dels Mossos, que van escorcollar el pis conjuntament amb tècnics de l'Agència de Seguretat Pública i responsables de Salut dels ajuntaments de Barcelona i Santa Coloma, van comissar 400 quilos de menjar preparat i 500 safates. Al pis també hi havia nou neveres, on es guardava el menjar. Lluís Serra, sotscap de la comissaria de Santa Coloma de Gramenet, explica que la data de caducitat que posaven als envasos dels productes era “totalment arbitrària” i sospiten que les podien canviar per tornar-los a distribuir. Tot i això, cap dels aliments comissats estava en un estat que pogués haver causat un mal directe a les persones, tot i que la seva elaboració i conservació no seguia cap normativa sanitària ni de consum. També es van retirar 500 quilos de carn procedent del domicili dels arrestats en sis supermercats del Barcelonès.

LA XIFRA

500
quilos
de carn procedent del domicili dels arrestats es van retirar de diversos supermercats arran de sis inspeccions.

LA FRASE

La data de caducitat que posaven als envasos dels productes era totalment arbitrària
Lluís Serra
Sotscap de la comissaria de Santa coloma de Gramenet

Denúncia d'un empresari de Màlaga

La investigació es va obrir arran de la denúncia d'un altre ciutadà xinès resident a Màlaga, que en una visita a l'àrea de Barcelona va descobrir que en alguns supermercats xinesos hi havia productes amb etiquetes de la seva empresa de menjar preparat però que no eren seus. Aquests productes estaven etiquetats amb el seu número de registre sanitari i les seves dades empresarials, però, en cap cas, havien passat aquestes garanties, i això provocava una total desprotecció dels consumidors. El mes de juny passat, els Mossos d'Esquadra de Sant Feliu de Llobregat ja van detenir la parella per un cas similar. Igual que ara, però, van quedar en llibertat amb càrrecs i van poder traslladar la seva activitat a Santa Coloma, on, segons els agents, amb la gran quantitat de població xinesa és fàcil passar desapercebut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC