Societat

medi ambient

Un projecte europeu farà navegable el riu Noguera Pallaresa des de Llavorsí fins a la Pobla de Segur

Preveu millorar el salt de la pressa de Sossís i de la presa de Sort a l'Hostalet

El projecte GPS Turisme, que s'emmarca en la primera convocatòria INTERREG V-A POCTEFA 2014-2020, finançat amb fons europeus, farà navegable el riu Noguera Pallaresa des de Llavorsí (Pallars Sobirà) fins a la presa de Sant Antoni (Pallars Jussà). Aquest projecte millorarà de la connectivitat fluvial de la presa de Sossís (Pallars Jussà) i al salt de l'Hostalet (Pallars Sobirà) fent un pas lateral que donarà continuïtat a la navegabilitat de les barques.

Amb aquestes obres s'aconseguirà fer navegable el riu Noguera Pallaresa en un tram de més de 50 quilòmetres i suposaran una inversió de 350.000 euros al salt de l'Hostalet, i de 245.000 euros a la presa de Sossís. Aquest projecte aportarà noves oportunitats de negoci però sobretot permetrà augmentar en seguretat pel que fa a la pràctica dels esports d'aventura.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha explicat que entre dos i tres anys les barques podran fer el descens des de Llavorsí fins a Sant Antoni. Aranda ha afegit que és un projecte complex que contempla millorar l'escala de peixos.

Dins d'aquest projecte europeu al Pallars Jussà també s'actuarà sobre l'antiga estació de tren de la Pobla de Segur per convertir-la en el centre catalitzador de la mobilitat sostenible (336.000 euros). L'antiga estació de tren de la Pobla, actualment en molt mal estat de conservació, serà un centre d'acollida de totes aquelles iniciatives relacionades amb la mobilitat sostenible (tren, BTT, senderisme, cicloturisme, autobusos i enllaç per carretera amb el telefèric d'Estany Gento que accedeix al Parc Nacional d'Aigüestortes).

Al Pallars Sobirà es durà a terme una tematització de la xarxa de senders de la zona de l'embassament de la Torrassa, a la Guingueta d'Àneu. Es tracta de senders històrics de l'època romànica. Amb aquesta actuació es vol recuperar aproximadament 2 quilòmetres de l'antic sender que unia Sant Pere del Burgal amb l'església de Santa Maria d'Àneu. Aquest projecte suposarà una inversió de 50.000 euros.

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha dit que l'objectiu general d'aquests projectes és el foment i promoció del patrimoni natural i cultural dels Pirineus, a través del desenvolupament d'un model integral de turisme vinculat a la mobilitat sostenible. La consellera ha afegit que tots els projectes persegueixen millorar la visibilitat i promoció en els mercats internacionals dels destins de muntanya dels Pirineus vinculats a la mobilitat sostenible i dels seus productes turístics.

A un nivell més específic, aquests projectes busquen adaptar infraestructures i equipaments de referència (públics i privats) als paràmetres de la mobilitat sostenible, com a via per a millorar l'accessibilitat als actius naturals i culturals d'aquests destins.

Green Pyrenees Slow Tourism GPS Tourism és un projecte col·laboratiu de 5 territoris d'ambdues bandes dels Pirineus, representats per un total de 8 socis: Pallars Jussà (Consell Comarcal del Pallars Jussà); Pallars Sobirà (Consell Comarcal del Pallars Sobirà); Val d'Azun-Midi Pyrénées (Communauté de Communes du Val d'Azun); Vallée de l'Agly-Languedoc-Roussillon (Syndicat Mixte du train touristique du Pays Cathare et du Fenouillèdes, Syndicat Agly-Verdouble, Communauté de Communes Agly-Fenouillèdes, Association du Pays de la Vallée de l'Agly); Parc Naturel Régional des Pyrénées Catalanes-Languedoc Roussillon (Syndicat Mixte du parc naturel reg. des Pyrénées Catalanes).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida