Societat

solidaritat

Càritas de Calella dignifica el repartiment d'aliments

L'entitat inaugura un economat al carrer Balmes més ampli i amb aliments frescos

Atén unes 120 famílies cada setmana amb un sistema de punts

Càritas de Calella va inaugurar ahir un nou local de repartiment d'aliments al carrer Balmes amb més capacitat i amb un format que recorda el d'un supermercat. Els usuaris, tal com van reconèixer els responsables del servei, continuaran rebent una atenció personalitzada dels voluntaris però en un espai “més adient i més digne”. El local, amb un lloguer anual de 12.000 euros que se sufraga amb l'ajuda de l'Ajuntament, té 170 m² i un espai destinat a magatzem. El portaveu de Càritas Calella, Josep Vidal, explica que el repartiment d'aliments arriba a una mitjana de 120 famílies setmanals i recorda que el 2016 es van donar 109.546 quilos a 1.055 persones “prop del 6% de la població de Calella”. “La tipologia de les persones que ens venen derivades des de Benestar Social és molt variada i va des de la persona gran que viu sola fins a la mare jove amb criatures, i fins i tot tenim una família d'onze membres”, enumera Vidal. El sistema que s'aplica a l'hora de repartir els aliments és simple i efectiu: la persona, segons la seva avaluació prèvia, té assignats uns punts que pot bescanviar per productes. L'economat obre tres dies a la setmana, dimarts, dimecres i divendres a la tarda i els usuaris tenen reservat dia i hora. Quan arriben reben l'ajuda d'un voluntari que els assessora.

La majoria dels aliments provenen del fons de la Unió Europea, però també hi ha excedents del Banc d'Aliments i de campanyes com ara la del Gran Recapte. L'Ajuntament col·labora setmanalment en la compra de productes com ara pollastre i ous, i puntualment d'altres, com per exemple la llet quan hi ha més demanda. Durant l'acte d'inauguració, representants de l'Ajuntament acompanyats del mossèn de la parròquia de Calella, Cinto Busquets, van destacar la feina del voluntariat que fa possible el treball de Càritas a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens