Societat

solidaritat

Estudiants de l'institut Pla de l'Estany recuperen 50 ordinadors per a Càritas

La tercera edició del projecte Infosolidària, de periodicitat biennal, ha tingut 120 donacions d'institucions i empreses de la comarca de Banyoles

El programa Infosolidària d'aquest any, promogut per l'institut Pla de l'Estany de Banyoles, ha culminat amb el lliurament a Càritas Diocesana de cinquanta ordinadors per repartir entre persones que els necessiten però que, a causa de la seva situació econòmica, no es poden permetre comprar-ne. Els aparells provenen de donacions d'empreses i institucions, generalment de la mateixa comarca.

Els alumnes de primer curs del grau mitjà d'informàtica agafen aquest material usat, el reparen –això no sempre és possible perquè els arriba en molt males condicions– i el posen a punt per ser utilitzat de nou. Joan Coll, un dels professors implicats en la iniciativa (coordinada per Daniel Villanueva) explica que Infosolidària persegueix tres objectius: l'aprenentatge pràctic (muntatge, reparació i instal·lació de l'ofimàtica i els sistemes operatius, per exemple), el foment de la cultura de l'aprofitament (les anomenades 3 R: reduir, reparar i reutilitzar) i l'educació en la solidaritat, en uns temps en què això és més necessari que mai.

Infosolidària es va posar en marxa el 2013 i té una periodicitat biennal. Aquesta ha estat la tercera edició, en la qual han participat al voltant de 35 alumnes. Si bé tant l'institut com Càritas han expressat la seva satisfacció pels cinquanta aparells recuperats, el fet és que les donacions han estat moltes menys que les precedents. Mentre que en les dues primers edicions van ser de 200 i 247 aparells, respectivament, aquest cop han estat 120. El descens s'atribueix sobretot al fet que, com que havien quedat aparells per reparar dels anys anteriors, des de l'institut no s'havia anat tant al darrere dels donants. Aquests són tant institucions com empreses que renoven els equips. En aquesta ocasió han estat establiments d'informàtica de la comarca, particulars, l'Ajuntament de Banyoles, el Consell Comarcal del Pla de l'Estany, l'escola La Vila i el Centre de Recursos del Pla de l'Estany.

LA XIFRA

120
donacions
, de les quals se n'han pogut aprofitar cinquanta, s'han registrat en aquesta edició

LA DATA

2013
és l'any
d'arrencada del programa, que persegueix tant objectius educatius com solidaris


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró