Societat

societat

protesta

Protestes veïnals a Tremp per la ubicació del nou CRAE

Els veïns de l’edifici que ha de rebre el centre consideren que una comunitat de propietaris no és el lloc més adient

L’Ajuntament busca sense èxit espais alternatius que generin consens

Els veïns de la comunitat de l’edifici del carrer Girona que rebrà el nou centre residencial d’acció educativa (CRAE) de Tremp han iniciat els darrers dies una acció de protesta contra la ubicació d’aquest nou centre d’acolliment de menors tutelats que preveu iniciar la seva activitat a partir del curs vinent. Els veïns consideren que una comunitat de propietaris no és el lloc més adient per ubicar un centre d’aquestes característiques i demanen a l’Ajuntament de Tremp que en reconsideri la seva ubicació. Per fer palès el seu malestar han penjat cartells en què s’hi diu “Es ven” i pancartes amb el lema CRAE sí, aquí no és el lloc als balcons de l’edifici.

Representants municipals i dels veïns s’han reunit en les darreres setmanes per trobar un punt d’entesa. L’Ajuntament defensa que no pot impedir el desenvolupament de les seves activitats a una entitat, la que finalment gestioni el CRAE, que compleix amb tots els requisits. “El que podem fer, i així ha estat, és transmetre’ls el malestar dels veïns”, explica la regidora de Benestar, Míriam Pla. No obstant això, el consistori està buscant des de fa unes setmanes espais alternatius “que generin consens”, segons ha assenyalat l’alcalde de Tremp, Joan Ubach. “S’han buscat altres emplaçaments, hem donat alternatives a l’entitat, però per motius econòmics o d’ubicació aquests espais no els semblen viables.” Alguns d’aquests espais, segons ell, són les antigues escoles de Vilamitjana o algunes cases unifamiliars de la ciutat, els propietaris de les quals han estat temptejats sense èxit.

Ubach creu que no tindria cap sentit canviar la ubicació del centre si el nou emplaçament provoca malestar en un altre carrer o comunitat de veïns, i hi ha afegit que l’Ajuntament continuarà buscant un espai que no generi malestar. L’última decisió, però, la tindrà l’entitat. “Ells saben millor que ningú què necessiten i quines condicions són les més òptimes per al desenvolupament dels infants”, ha recordat.

LA FRASE

Estem buscant espais alternatius que, a hores d’ara i per diversos motius, no són viables
Joan Ubach
alcalde de tremp

180 places en tota la demarcació

Els centres residencials d’acció educativa (CRAE) són serveis residencials d’acolliment, per a la guarda i educació dels seus usuaris –infants i adolescents– mentre no poden retornar amb la seva família o se’ls troba una família acollidora. Tots els centres residencials d’acció educativa tenen un projecte educatiu validat i els professionals d’atenció directa són educadors socials.

Està previst que el nou centre de Tremp pugui oferir 10 places per a infants i adolescents tutelats, amb la previsió inicial de donar feina a una desena de professionals –vuit educadors socials i un coordinador–, i que es prioritzarà que siguin de la comarca.

A banda del de Tremp, la Generalitat crearà tres CRAE més a la demarcació de Lleida: a Juneda, la Seu d’Urgell i Lleida. Així, els centres d’acolliment a la demarcació passaran de ser 7 a ser 10, fet que permetrà augmentar de 154 a les 180 les places afegides. A la demarcació de Lleidam hi ha 461 infants tutelats en mesura protectora, 193 dels quals viuen en un recurs residencial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt