Societat

Un pistoler aixeca una falsa alarma d’atac gihadista

L’agressor, armat amb una arma llarga, va ferir a trets dos agents de la policia local de Gavà a prop del tanatori

La falsa sospita que havia fet servir un kalàixnikov va aixecar l’alarma

L’acció d’un pistoler armat amb una arma llarga contra dos policies locals de Gavà ahir a la tarda va desencadenar una falsa alarma d’atac gihadista que finalment va ser desmentida de manera rotunda i contundent per l’inspector dels Mossos d’Esquadra, Albert Oliva, en donar detalls dels fets i de l’operació policial que va acabar amb la detenció del presumpte agressor. Tot i que encara s’està investigant, tot fa pensar que el mòbil dels fets estaria relacionat amb dos atacs amb arma de foc ocorreguts recentment a Miami Platja, municipi de Mont-roig del Camp, i a Vilanova i la Geltrú. En tots dos successos va morir una persona i es dona la circumstància que el cadàver de la víctima de Mont-roig, Miguel Martín, va ser vetllat ahir al tanatori de Gavà poc abans que el pistoler s’hi presentés armat i disparés contra els dos agents que el van voler identificar. La munició era la mateixa, segons va confirmar ahir el Departament d’Interior.

Les exèquies de Martín era previst fer-les a les 12 del migdia, i l’home armat es va presentar al tanatori unes hores més tard, amb una actitud sospitosa que va cridar l’atenció d’algun ciutadà que va alertar la policia local. Quan la patrulla es va desplaçar al lloc, a dos quarts de quatre de la tarda, i va demanar a l’individu que s’identifiqués, aquest va respondre amb una ràfega de trets, un total de cinc, que van impactar en els dos policies. Un dels agents va rebre un tret a la mandíbula i va ser traslladat a l’hospital de Bellvitge, on va quedar ingressat a cures intensives en estat crític; l’altre policia, amb lesions menys greus, va ser traslladat al Vall d’Hebron amb ferides d’arma de foc a la cama.

La primera informació va ser facilitada per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que va assegurar que el pistoler havia utilitzat un rifle AK-47, els coneguts kalàixnikov amb els quals els militants d’Estat Islàmic han comès atacs similars a Europa. Aquest fet, l’aspecte físic de l’agressor i l’espectacular dispositiu policial per interceptar-lo i detenir-lo van acabar de donar corda al rumor sobre la possibilitat d’un atac terrorista. L’agressor va fugir de Gavà en direcció a Canyelles, on segons sembla té una residència, a bord d’un vehicle la descripció del qual era coneguda pels Mossos i els policies locals, circumstància que en va facilitar el seguiment. Va ser finalment a la carretera C-31 de Canyelles on es va poder aturar el cotxe del fugitiu, no sense que aquest envestís els cotxes policials que li barraven el pas. En aquell moment, els policies van disparar contra el pistoler que, tot i resultar ferit en un braç i una cama, va continuar la fugida a peu endinsant-se en un bosc. La detenció es va acabar fent en aquesta zona boscosa gràcies al suport que va oferir un helicòpter policial enviat al lloc.

El detingut és un veí de Calafell, Jorge Casas, de 44 anys i sense antecedents policials.

Una motxilla, unes botes tacades de sang i una arma a analitzar

Amb la detenció del pistoler, els Mossos d’Esquadra van decomissar les pertinences que aquest portava, fonamentalment l’arma, un subfusell rèplica d’un AK-47, una motxilla i unes botes de muntanya tacades de sang, ja que en ser apressat va resultat ferit a les extremitats. L’arma confiscada serà analitzada a fons per determinar si és la mateixa amb què es van matar dos homes, un a Miami Platja, i un altre a Vilanova i la Geltrú. Al lloc dels fets, els Mossos també van recollir la munició utilitzada ahir, i tot plegat servirà per afinar en la investigació.

Sobre la possibilitat que els fets d’ahir estiguin vinculats amb els de Vilanova i Miami Platja, el portaveu dels Mossos, Albert Oliva, va ser prudent i no va voler avançar cap conclusió precipitada. En canvi, el conseller Jordi Jané va confirmar a última hora del vespre que la munició d’ahir és la mateixa que es va disparar a Mont-roig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social