Societat

Manresa i la Conca d’Òdena, contra les agressions sexistes

L’Ajuntament de Manresa, al Bages, i la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, a l’Anoia, van presentar ahir campanyes contra les agressions sexistes i sobre el consum responsable d’alcohol i altres drogues durant les festes majors. La capital del Bages ha escollit el lema Manresa lliure d’agressions sexistes. No és no! per bastir una campanya que pretén posar les bases per a festes vinents, com ara el carnestoltes o Sant Joan. La regidora de la Dona, Cristina Cruz, va indicar ahir que cal “treballar per trencar l’imaginari del cos de la dona com a objecte sexual”. Durant la festa major, es penjaran pancartes i cartells a les principals places de la festa i en llocs estratègics, com ara els lavabos públics, amb frases de conscienciació i amb els números de telèfon d’atenció a les dones en situació de violència. També s’emetran falques d’àudio entre actes i es formarà el personal de les barres exteriors i els cambrers dels locals per tal que puguin ser capaços d’identificar conductes, prevenir-les i denunciar-les.

Un cop acabada la festa, el 29 d’agost, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el centre d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) reservaran hores per atendre dones que hagin estat víctimes de violència masclista. Pel que fa a la Conca d’Òdena, la mancomunitat recupera la campanya No en deixem passar ni una que va impulsar l’any passat per eradicar qualsevol forma d’assetjament sexual als espais festius i d’oci dels set municipis de l’ens. A més, el setembre iniciarà l’elaboració d’un protocol d’actuació davant l’assetjament sexual que estarà enllestit a mitjan 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia