La màgia del circ desborda Tortosa

Els Reis Mags desfilen al damunt de tres cucaferes amb corona, en una cavalcada temàtica que encisa milers de persones

Els organitzadors de la cavalcada de Tortosa ja havien advertit que seria «més gran, més llarga i millor» que les cavalcades temàtiques dels últims dos anys. De fet, el director artístic de la cavalcada, Domingo Tomàs, va dir que aquest acte serviria per reforçar la capitalitat de Tortosa al territori. I no precisament perquè l'Ajuntament haja abocat en la cavalcada un pressupost desorbitat. La cavalcada tenia l'objectiu de no superar enguany els 30.000 euros. Segons Tomàs, això ha estat possible gràcies a la implicació dels voluntaris, de les pubilles i de tots els grups i entitats de cultura popular de la ciutat; però també gràcies a la imaginació i al reciclatge dels materials d'altres anys.

Els Reis Mags van arribar a Tortosa pel riu, com ja és tradicional, amb un seguici d'embarcacions amb les veles llatines il·luminades. Ses Majestats van desembarcar al barri de Ferreries, amb el toc de joia de les campanes de la parròquia del Roser. Així, i amb un vent suau que s'havia emportat la pluja del matí, el seguici mòbil dels Reis Mags va fer un recorregut ràpid pel marge dret de l'Ebre. Tot seguit, Ses Majestats van passar el riu pel pont de l'Estat, i un cop a l'ajuntament van ser rebuts per la corporació municipal. Melcior, Gaspar i Baltasar van rebre les claus de la ciutat i, després de pujar a dalt de les cucaferes, van iniciar una desfilada que obrien la policia motoritzada, la banda de carters, les cartes humanes i la bústia reial, a més d'una carta gegant en nom de Tortosa. A banda d'això, els espies reials de les dues cavalcades anteriors portaven uns globus voladors i una panera helicòpter per vigilar els xiquets des de l'aire i saber si s'estaven portant bé. Just després començava la funció, amb una pista de circ mòbil. Un majordom de pista va sorprendre tothom, des de dalt d'una sabata gegant, que en realitat era un element reciclat de la carrossa del conte de la Ventafocs, i que alguns recordaven de la cavalcada del 2008. La Banda Municipal de Tortosa interpretava música de circ mentre desfilaven elefants de cartró, pallassos, xanquers i xiquets disfressats de feres, mansos a les gàbies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES