Societat

Xavier Xarbau

Portaveu d’ERC a Maçanet

Problema de tots i sense excuses

1.882.156,08 euros. Aquesta és la xifra que l’Ajuntament de Maçanet podria haver d’assumir si no intervé, recepciona o expropia la gestió del servei de subministrament d’aigua a la urbanització Residencial Park. Així ho estableix la llei 5/2017 aprovada pel Parlament el 28 de març, que a més indica que aquesta actuació s’ha de produir aquest 2017. En cas de no ser així, l’Ajuntament podria haver d’assumir el deute, aquests 1.882.156,08 euros, que l’empresa Rec Madral ha anat acumulant amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), tal com aquesta última va comunicar a l’Ajuntament de Maçanet el 3 de juliol. Abans d’aquesta comunicació de l’ACA ja era indiscutible que l’Ajuntament havia d’intervenir per assegurar el servei d’aigua a la urbanització, a causa dels problemes de qualitat del servei i de potabilitat de l’aigua. Amb la situació actual ja no hi ha cap dubte que el servei de subministrament d’aigua és un problema que ha passat a ser de tots els maçanetencs. Amb un pressupost anual d’uns 7,5 milions d’euros, assumir una despesa imprevista de quasi 1,9 milions seria un impacte brutal per a l’Ajuntament. I a banda d’assumir la quantitat, el problema de l’aigua al Residencial no estaria arreglat.

Així que cal actuar ara mateix. S’han acabat les excuses. Davant aquesta situació d’urgència (hem d’intervenir aquest 2017) i d’enorme gravetat (si no fem res haurem d’assumir un deute equivalent a la quarta part del pressupost anual que tenim com a consistori) no és acceptable la inacció del govern municipal. Es fa difícil d’entendre que després de sis anys de govern de CiU-AM-PP encara no tinguin una línia clara sobre què fer amb el tema de l’aigua, tant a Residencial Park com a la resta del poble. De forma reiterada des d’Esquerra hem demanat que s’emprengués una línia d’acció clara. A més, creiem que, per la seva importància estratègica i estructural, en la qüestió de l’aigua s’hauria de treballar amb consens, també amb l’oposició.

En el ple del 7 d’agost, l’alcalde Ciurana es va comprometre a fixar dia i hora per reunir-nos i encarrilar definitivament el tema. Encara esperem. És per aquest motiu que, quatre setmanes després, des d’ERC hem decidit posar en valor els nostres 4 regidors i forçar un ple extraordinari que es podria convertir en monogràfic sobre la qüestió de l’aigua. Hi portarem a debat i votació diferents punts i propostes relacionades amb la qüestió de l’aigua: la gestió del subministrament domiciliari de l’aigua al municipi exceptuant Residencial Park (actualment en pròrroga), l’obra que ha de permetre connectar la xarxa del centre amb la de Residencial Park (en redacció), i la gestió del servei de subministrament domiciliari d’aigua a Residencial Park (actualment gestionat per Rec Madral i el motiu d’urgència que ens obliga a actuar aquest any sense més demora).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU