Societat

entitats socials

Alsina i Carrera es disputen presidir el tercer sector

La presidenta de la Federació de Voluntariat Social defensa que cal donar més protagonisme a les federacions

L’exdegana de Treball Social prioritza recosir les relacions a dins de la Taula d’Entitats

Francina Alsina, actualment presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social (Voluntaris.cat), i Núria Carrera, fins fa uns mesos degana del Col·legi de Treball Social, són les dues aspirants a presidir la Taula del Tercer Sector Social , que aplega més de 3.000 entitats no lucratives que treballen per la inclusió i la cohesió social. Les eleccions es fan aquest dimecres i haurien de tancar una etapa complicada de la Taula . A mig juliol, en una dura assemblea de sis hores, van acabar dimitint el president de l’organisme, Oriol Illa, i també la junta directiva. Va ser la decisió de consens després de setmanes de tensió, perquè entre les 35 federacions que formen la Taula n’hi havia de partidàries d’Illa, però altres que volien una moció de censura –acabava mandat el juliol vinent– al·legant que sovint no seguia les estratègies i línies d’actuació marcades per la junta.

D’aquella assemblea en va sortir una comissió gestora provisional presidida per Enric Morist (Creu Roja) i la convocatòria d’eleccions. Algunes entitats van parlar llavors d’“acte de generositat de totes les parts, sense guanyadors ni perdedors”, però ara torna l’hora de la veritat. Alsina es presenta com a candidata de la Federació Catalana de Voluntariat Social, i Carrera, de la Coordinadora de Comunitats Terapèutiques.

L’assemblea triarà presidenta i els dotze membres de la junta. De les 35 federacions que formen la Taula d’Entitats, dinou han presentat candidatura a vocalia. Les dues aspirants coincideixen que es plantegen el repte de presidir la Taula amb molta il·lusió i consideren que l’experiència en diferents camps pot ser útil per tirar-la endavant.

Alsina es presenta avalada per catorze federacions sòcies de l’organisme i amb un pla de treball que han elaborat conjuntament i resumeixen com “una aposta per una Taula més independent, democràtica i social”. “És un document obert i al qual s’hi poden afegir més federacions”, especifica Alsina, voluntària a Arrels Fundació des de fa gairebé 30 anys i des d’en fa set presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat. “Volem reconduir la Taula cap a la missió fundacional al servei de les federacions que la formen. S’hi han de sentir representades i ser-ne protagonistes”, planteja aquesta candidata. I hi afegeix que és necessari “recuperar la confiança entre tots”. Té clar que “la Taula no pot fer feines que ja fan les federacions, sinó que ha de ser un pont” i que ha d’actuar d’“altaveu de denúncia de les necessitats socials”. Aposta per un model no presidencialista: “Una presidenta forta amb un bon equip en el qual pugui delegar.”

Carrera es presenta per la Coordinadora de Comunitats Terapèutiques i sense avals formals “per facilitar recosir relacions”, diu. Amb 10 anys a la coordinació de Creu Roja, degana del Col·legi de Treball Social i càrrecs polítics vinculats a polítiques socials, considera que la Taula està “en una crisi de creixement que s’ha d’aprofitar en positiu, perquè tothom hi recuperi la confiança”. “Estic convençuda –hi afegeix Carrera– que, en aquest moment de país, cal una Taula forta i valenta per defensar els drets dels ciutadans.”

LES FRASES

La fortalesa de la Taula ha de ser la capacitat de sumar i de fer accions junts
Núria Carrera
Candidata a presidir la taula d’entitats del tercer sector
La Taula és un òrgan de poder, però no pot anul·lar la xarxa de federacions
Francina Alsina
Candidata a presidir la taula d’entitats del tercer sector


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona