Societat

municipal

estudi de població

Vic i Sallent, municipis amb més població estacional

Són persones no empadronades però que són en una ciutat per feina, estudi o estiueig

La població al Solsonès i el Berguedà creix a l’estiu un 7% i un 11%

Vic i Sallent són les poblacions de la Catalunya Central que més població estacional tenen, segons dades de l’Idescat del 2016. La capital d’Osona té una població diària de 47.123 persones, quan en realitat en té 43.287 d’empadronades. La població estacional comptabilitza la gent que viu a la ciutat i la que hi és per raons de treball, estudi o estiueig. A Sallent, la població que consta en el padró (6.592 veïns) puja a 7.046 persones si es compta la població estacional.

Cal tenir en compte que Vic és una ciutat universitària i que atrau estudiants que es traslladen a viure a la ciutat o que s’hi desplacen cada dia. Això també passa a Manresa i a Igualada, per exemple, però en aquests casos el nombre de gent que està empadronada i que no és present al seu municipi és superior a la que hi arriba per raons d’estudi, feina o vacances. En el cas de Sallent, entre les causes hi pot haver els treballadors que atrauen les mines de sal. Per contra, Santa Margarida de Montbui és el municipi amb un saldo negatiu més important pel que fa a població estacional. Segons l’Idescat, realment són presents a Montbui 8.418 persones cada dia, quan en realitat hi ha 9.611 persones empadronades. La segueixen Vilanova del Camí i Roda de Ter.

L’Idescat ha analitzat 220 municipis catalans –capitals comarcals, municipis de més de 5.000 veïns–. En el cas de la Catalunya Central, són 26 poblacions de les quals sis (Vic, Sallent, Solsona, Sant Fruitós de Bages, Berga i Igualada) suporten una càrrega de població superior a la que consta en el padró. La resta tenen en realitat menys veïns presents als municipis dels que consten oficialment.

Per comarques, el Solsonès i el Berguedà són les úniques que tenen una població estacional positiva, per tant més veïns que els empadronats. En els dos casos, la població estacional creix sobretot en el tercer trimestre, entre juny i setembre, per la temporada d’estiu. En el cas del Solsonès la població passa de 13.313 persones a 15.010 a l’estiu, un 11,3% més. I pel que fa al Berguedà, hi ha empadronades 39.178 persones però entre juny i setembre n’hi viuen 42.245 (un 7,2% més). El Moianès també té un saldo positiu a l’estiu, però molt petit. La resta de comarques tenen una població estacional negativa. L’Anoia és la que té un percentatge més important de gent empadronada però que no hi viu (4,8%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona