Gastronomia
La Unesco declara la pizza napolitana patrimoni immaterial de la humanitat
“L’art tradicional dels pizzaioli napolitans” ha estat reconegut com a patrimoni immaterial de la humanitat pel Comitè del Patrimoni Mundial de la Unesco. Aquesta pràctica culinària, que consisteix en preparar la massa de la pizza en quatre etapes per enfornar-la després a foc de llenya donant-li voltes, ja forma part del llistat de la Unesco d’elements que han de conservar-se pel seu important valor cultural.
Així doncs, el famós plat italià ingressa en un club selecte del qual formen part la dieta mediterrània i la cuina tradicional francesa, mexicana i japonesa. La Unesco també ha reconegut, entre d’altres, la música de la gaita irlandesa, la música de l’orgue alemany i l’artesania de fang d’Estremoz, a Portugal.
Uns 3.000 “pizzaioli napolitans” enfornen cada dia 8 milions de pizzes. Es tracta d’un art, ja que cal tenir una habilitat particular per cuinar la massa, tot i l’aparent senzillesa dels seus ingredients principals: l’aigua, la farina i la sal.