La maleta perduda amb la retirada i recuperada 70 anys després, obre el festival de curtmetratges de Cabestany

Trenta-vuit curtmetratges seran presentats entre el 4 i el 7 de febrer en la trentena edició d'Images in Cabestany

La sessió inaugural del festival, aquest dijous, serà dedicada a la memòria, amb dos curts que relaten històries de treballadors del tren: a continuació de La valise égarée es projectarà «1910-2010, L'aventure du Train Jaune», dirigit per Patrick Boudet. Al llarg del cap de setmana, la programació també inclou fòrums entre directors i públic, i una exposició. El jurat, presidit enguany per la compositora Joanna Bruzdowicz, anunciarà el palmarès 2010 diumenge, 7 de febrer, a les tres de la tarda. Més de 4.000 euros de premis (a càrrec de la vila de Cabestany, les assegurances MAIF, els serveis de joventut i esports, l'Institut Jean Vigo, i Créapolis AVS), seran atorgats en aquesta trentena edició.

Per rodar el curt inaugural, que dura 14 minuts, Paul Rousset va filmar l'any 2009 els passos de Germaine Dalle Luche i de Nuria Arabia, per retrobar el propietari d'una maleta perduda el 1939, amb motiu de la retirada. Un ferroviari de l'estació de Perpinyà, Adrien Grau, va recollir la maleta perduda i, setanta anys més tard, Ángel Prieto, va poder venir de Mèxic fins a Cabestany, per recuperar la maleta que el seu pare, Miguel Prieto, havia perdut a Perpinyà.

A partir de la documentació recuperada, la revista Presència va reconstruir la figura de Miguel Prieto, pintor nascut a Almodóvar del Campo (Ciudad Real) l'any 1907 i mort a Ciutat de Mèxic el 1956, basant-se en les fotografies, cartes i il·lustracions per a farses de guinyol, contingudes dins la maleta que va perdre, el 1939, a l'andana de l'estació de Perpinyà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS