Societat

opinió

Perdre la por de fer el ridícul

Oferir als nois i noies la possibilitat de pujar a un escenari de veritat, en un teatre de veritat. Fer-los perdre la por de fer el ridícul, ballant junts, quan veuen que els altres cent setanta-nou es mouen com ells, pensen... doncs vinga, jo també! Fer que descobreixin nous arguments de vida, basats en obres de capçalera, històries que els faran pensar i fer-se grans.

Perquè les ganes de fer la UAP també són de veritat. El món no avançaria pas, si només féssim el que estem obligats a fer. De la dedicació voluntària i passional n’han sortit molts grans projectes. I d’això sembla que els professors de música en sabem alguna cosa...

Cada any, i ja en són deu, assistim al miracle: des de les primeres trobades de professors, en què tot està embastat, i en què ens mirem la Mercè i en Mon amb cara d’incredulitat per pretendre fer el que ens proposen amb 180 adolescents a dalt de l’escenari, pujant el llistó de la creativitat any rere any, tot observant la seva envejable complicitat. Gràcies a tots dos per creure en l’impossible.

La segona fase és la d’assajos conjunts, en què estan tots emocionats, amb un ull a les coreografies i un altre al material humà desconegut, d’altres instituts, qualsevol moment és bo per lligar una mica... Sorprenentment, les cançons es van sabent, les coreografies van prenent forma i el dia de l’assaig general fa tot molt de goig, i llavors ja tenim la certesa que ho aconseguirem, un any més.

Perquè els nois i noies s’encomanen de les ganes de fer coses, de la implicació en projectes que valen molt la pena, com la Cantata per la Pau. Als participants del cor general, els demanem disponibilitat, assajos a l’hora del pati... I d’aquesta colla de davant de l’escenari, què me’n dieu? El cor de cambra, diamants en brut amb un gran potencial, dedica dissabtes a la tarda a la UAP, amb la intuïció que estan formant part d’un projecte molt valuós.

Un esdeveniment d’aquesta envergadura ja té valor en si mateix, però la finalitat de la recaptació ennobleix el projecte i el fa encara més brillant. Un projecte potent, un alumnat il·lusionat i un professorat implicat, què més podem demanar?

Per molts anys més puguem continuar aixecant el teló de la UAP!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva