Societat

Gastronomia

I el guanyador és... Joan Roca

El Celler elaborarà el sopar benèfic que ofereix Elton John després dels Oscar

Al xef li fa il·lusió cuinar per al músic i per a Sharon Stone

El caneló de la seva mare obrirà un àpat fet amb productes californians

Joan Roca ja està més que acostumat a cuinar per a gent important, però la proposta de fer-ho per als 800 noms del món del cinema que assistiran al sopar benèfic contra la sida que Elton John ofereix el 4 de març després dels Oscar li fa molta il·lusió. “És una cita que recull molts diners, l’any passat van ser set milions, i esperem que ara encara més”, diu el cuiner, que es declara admirador del músic, a punt de fer la seva última gira mundial. Què li dirà quan el vegi? “Li donaré les gràcies per l’honor que ens fa”, explica el xef, que només desitja “que tot funcioni i que els agradi el menjar”.

Roca hi anirà amb tres caps de cuina (els seus germans es queden a El Celler), i compartirà fogons amb el personal del càtering que hi col·laborarà, però segur que en algun moment podrà saludar una de les seves actrius preferides, Sharon Stone, que no falta mai a la cita solidària. “No tinc mites, però ella m’agrada molt, sí.” A la seva dona, Anna Payet, també l’entusiasma “perquè és una dona forta, emprenedora i valenta, a banda de molt guapa”. Payet anirà al sopar, però encara no està decidit si reforçarà la sala (“explicant als comensals els plats i coses d’El Celler”) o si s’asseurà a taula com a convidada amb membres de la Fundació BBVA i de la branca americana del banc, BBVA Compass, que han estat els impulsors de la proposta. “El que tinc clar és que vestiré de negre per sumarme al moviment Time’s Up”, diu.

A través del BBVA, els Roca ja havien cuinat fa dos anys a San Francisco dins de les seves gires mundials. “Cuinarem amb productes de Califòrnia basant-nos en plats de tradició familiar i sabors del Mediterrani”, explica el xef des d’Oviedo, on ha recollit un guardó concedit per una associació de restauradors.

Els convidats d’Elton John tastaran un plat molt català, el canaló “amb recepta de la mare”, i un consomé a baixa temperatura de verdures i vieires. De segon, es podrà triar entre un llobarro al Chardonnay amb nyoquis d’avellana, tòfona i llimona o un filet cuinat al vi negre amb coca de verdures. Hi haurà una amanida de formatge i el cromatisme taronja d’El Celler de Can Roca serà el final dolç i refrescant d’una vetllada que se celebra des de fa 25 anys. L’any passat el cuiner va ser el mediàtic Gordon Ramsey (conegut per Hell’s Kitchen).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La comunitat educativa surt al carrer per exigir més inversió per a l’escola pública

Barcelona

Lleida-Alguaire serà la base de dos avions de l’aerolínia portuguesa Lease-Fly Charter

Barcelona
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Tarda de dissabte amb temporal de llevant

Barcelona

Els “armilles grogues” aixequen les barreres dels peatges a la Catalunya del Nord

Perpinyà
la videoteca

Roba una cabra a París i se l’emporta agafant el metro

opinió
Marc Alcaraz

El dret dels infants a la diversitat

Cap d’estudis de Fundesplai

La carretera ja s’ha cobrat dos morts més que el 2017

barcelona

Sanitat s’obre al comerç de la píndola preventiva del VIH

madrid
CARME PARAREDA
ENGINYERA TOPÒGRAF, AMANT DELS ESPORTS D’AVENTURA I CAP D’OPERACIONS DE L’ICTINEU 3

“El fons del mar és un món per descobrir, és exploració pura”

SANT FELIU DE LLOBREGAT