Societat

L’economia i la rendibilitat social

Càritas i les 57 entitats d’economia social del país han sostingut 1.531 llocs de feina, 671 dels quals són reservats per a persones en perill d’exclusió

Càritas continua apostant per un model d’economia solidària que, un any més, demostra que és possible oferir un futur digne a través del treball d’inserció a les persones més desafavorides. Es tracta d’un itinerari d’èxit segons dades aportades per l’informe d’Economia Solidària 2017, que s’ha presentat aquesta setmana a Madrid i que recull l’activitat desenvolupada per 70 Càritas de l’Estat.

Fins a 14.941 persones han accedit al mercat laboral a través de programes laborals. El 21% de les 70.851 que han participat en aquests programes. L’informe, Economia i Persones. Canviant l’enfocament, canviem els resultats el van presentar els responsables de l’acció social de Càritas, acompanyats d’Ivón Maritza Henao, una colombiana que va arribar a Girona com a participant dels programes laborals l’any 2004 i que actualment és responsable de la Cooperativa Avancem Santa Clara de serveis domiciliaris, que ella mateixa va fundar.

La xarxa que formen les Càritas i les 57 entitats d’economia social existents a tot el país, es consolida. El 2013 n’ hi havia 37. La xarxa, amb 99 línies de negoci en diferents sectors, ha sostingut 1.531 llocs de treball, 671 dels quals són feines d’inserció reservades per a persones en situació d’exclusió. Paco Cristóbal, director de comunicació de Càritas Espanyola, va afirmar que “les iniciatives d’economia social són el millor testimoni que és possible una activitat econòmica sostenible, amb principis de solidaritat i justícia, procurant el benestar i el desenvolupament de les persones i plantejant el benefici econòmic com un mitjà al servei de l’objectiu principal: la inserció sociolaboral de persones excloses. És a dir, rendibilitat econòmica al servei de la rendibilitat social. Necessitem”, deia, “més persones, més organitzacions, més empreses i més administracions públiques amb les quals entrar en diàleg per transformar la societat i modificar la seva mirada sobre la realitat de la pobresa i de les persones que la pateixen.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA