Societat

Afinant els troncs

Els Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa i la Jove de Tarragona fan els 3 de 9 de la jornada

La jornada castellera es va saldar amb tres castells de 9, que es van alçar a les places de Sant Jaume de Barcelona i de les Cols de Vilanova i la Geltrú, i a la masia de Cal Cassanyes a Sant Marçal. En els dos primers casos, els protagonistes van ser els Minyons de Terrassa i la Jove Xiquets de Tarragona, mentre que els tercers van ser els Castellers de Vilafranca, els quals van acabar rubricant la millor actuació del cap de setmana.

Els verds van aprofitar l’actuació que van fer en solitari a la finca propietat de la família de qui va ser el seu fundador, Oriol Rossell (1919-2011), en el marc dels actes del 70è aniversari de la colla, per donar-se un bany d’autoconfiança. Així, els vilafranquins van arrancar amb la torre de 8 (prova de la torre de 9 l’estrena de la qual la caiguda de Berga ha fet ajornar) i, tot seguit, es va cruspir el cinquè 3 de 9 del curs present. Per arrodonir la sèrie, els verds van resoldre amb determinació el 5 de 8, una estructura que no és de les seves preferides però que enguany ja s’han fet seva, i el pilar de 6.

La que tampoc no afluixa és la Jove Xiquets de Tarragona, que en la seva visita a Vilanova i la Geltrú va repetir el 3 de 9 que la setmana passada havia estrenat a Valls. Els tarragonins, que ja han agafat la pedalada bona, van completar també el 5 de 8, que, en el seu cas, es pot considerar històricament el castell bandera de la colla.

Al seu costat, els Moixiganguers d’Igualada van ensenyar, atenció, el seu cinquè 2 de 8 de l’any, uns registres que acrediten la seva ambició de guanyar-se més aviat que tard els preuats “galons de 9”. El 3 de 8 va marcar el sostre dels Castellers de Sant Cugat, mentre que la colla amfitriona de la diada, els Bordegassos de Vilanova, va tenir en el 4 de 8 el seu millor castell.

Minyons a Sant Jaume

Finalment, a la plaça de Sant Jaume, els Minyons de Terrassa es van presentar amb la intenció d’afinar els seus troncs de cara a la que serà la seva primera gran cita de la temporada, la festa major de Terrassa de l’1 de juliol. En aquesta clau cal llegir el 2 de 8 que els malves van aixecar en primera ronda, provant el que ha de ser el 2 de 9 emmanillat. Tot seguit, els terrassencs van descarregar amb bon ofici el 3 de 9, que va significar el moment culminant de l’actuació, amb un folre sempre a lloc. Els Minyons van acabar amb el 4 de 8 i el pilar de 6.

Els Castellers de Barcelona no van arribar a la diada del seu 49è aniversari amb la mateixa força que l’any passat, quan, a aquestes alçades, ja havien aconseguit tastar les magnituds dels 9 pisos. Enguany –i el seu no és l’únic cas– als barcelonins els està costant més d’arrancar. De totes maneres, la colla es va apuntar el segon 2 de 8 del curs i va resoldre amb eficàcia el 3 de 8 i el 4 de 8.

Van completar el cartell els Castellers de Sabadell, que es van presentar amb algunes baixes i no van passar del 4 de 8, i els Castellers de la Vila de Gràcia, condicionats d’entrada per l’ensopegada amb el 7 de 7, que només van poder carregar.

Mentre tot això succeïa a les places, a Valls les dues grans formacions vallenques començaven el compte enrere per al primer gran derbi de la temporada, el de Sant Joan de diumenge que ve, amb assaigs especials als locals respectius.

Serà diada gran i de gamma extra i dissabte va tenir lloc el sorteig de l’ordre d’actuació. L’encarregat de llançar la moneda a l’aire va ser Xavier Brotons, en representació de Cossetània Edicions (l’editorial que va ser nomenada “l’ambaixadora dels Xiquets de Valls 2018”, en un acte que va tenir lloc a l’ajuntament de Valls), i serà la Vella la que obrirà plaça el 24 de juny a la plaça del Blat. A la vigília tindrà lloc l’actuació de Completes, en la qual ja es podrien veure castells de 9 pisos.

BARCELONA PLAÇA SANT JAUME

49è aniversari dels Castellers de Barcelona
Minyons de Terrassa:
2/8f, 3/9f, 4/8, P/6
Castellers de Barcelona:
3/8, 2/8f, 4/8, P/5
Castellers de Sabadell:
4/8, 7/7, 5/7, vano de 5
Castellers de la Vila de Gràcia:
7/7(c), 4/7, 5/7, vano de 5
Altres actuacions

Dissabte, 16 de juny

Vilafranca del Penedès

Castellers de Vilafranca:

5/7, 2/8f, 3/8, 4/8, 3/7s, P/6

Algemesí

Castellers de Sants:

3/8, 4/8, 5/7, vano de 5

Barcelona

Castellers de Barcelona:

id3/8, 3/8, 2/7, 4/8, P/5

Castellers del Prat:

3/6, 2/6, 3/6a, P/5

Lleida

Castellers d’Esplugues:

3/7, 3/7a, 4/7, P/5

Castellers de Lleida:

id4/8, 4/8, 5/7, 4/7a, vano de 5

Nens del Vendrell:

4/7a, 3/7, 4/7, P/5

Diumenge, 17 de juny

Sant Marçal

Castellers de Vilafranca:

2/8f, 3/9f, 5/8, P/6

Vilanova i la Geltrú

Jove Xiquets de Tarragona:

3/9f, 5/8, 4/8, 4P/5

Moixiganguers d’Igualada:

2/8f, 3/8, 4/8, vano de 5

Castellers de Sant Cugat:

3/8, 4/8, 2/7, vano de 5

Bordegassos de Vilanova:

id4/8, 4/8, 2/7, 5/7(c), P/5

Centelles

Sagals d’Osona:

3/8, 4/8, 4/7a, vano de 5

Xerrics d’Olot:

4/6, 3/6a, 3/6, P/4

Castellers de Berga:

4/7, 3/7a, 3/7, 2P/4



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia