Societat

Ajuda d’urgència per a Guatemala

L’objectiu prioritari de la intervenció humanitària serà la construcció de 125 albergs temporals unifamiliars per acollir unes 600 persones

Càritas Guatemala ha fet una crida d’emergència a la xarxa internacional de Càritas per valor de 146.764 euros per finançar un programa de resposta ràpida a les necessitats de les persones damnificades per l’erupció del volcà Fuego, el passat 3 de juny. L’objectiu prioritari de la intervenció humanitària serà la construcció de 125 albergs temporals unifamiliars per acollir-hi unes sis-centes persones.

Aquesta mesura permetrà reallotjar en unes condicions de més salubritat les persones procedents de les diverses comunitats afectades que des de les hores immediatament posteriors a l’erupció van ser acollides en tres albergs instal·lats en parròquies de la diòcesi d’Escuintla. Aquesta diòcesi ha rebut una oferta de terrenys per les autoritats locals per reubicar-hi d’una manera estable les persones que continuen ateses de manera provisional. A més de la construcció d’aquests nous albergs, el programa de resposta ràpida de Càritas Guatemala, que tindrà un període d’execució de tres mesos, inclou la distribució a les persones reallotjades, de menjar i suplements alimentaris per a infants menors de cinc anys i dones lactants; el subministrament d’aigua potable i sistemes de sanejament; equips d’higiene personal i de la llar; utensilis de cuina; i suport psicosocial i distribució de medicaments. Càritas Guatemala portarà a terme un estudi de danys i anàlisi de necessitats amb vista a articular una segona fase de resposta a l’emergència.

Les Càritas de l’Estat espanyol van aportar una partida de 30.000 euros, xifra que suposa un 20% de la quantitat sol·licitada. Les últimes dades facilitades sobre els danys causat per l’erupció del volcà confirmen la mort d’almenys 110 persones, 600 ferits i al voltant de 200 desapareguts. L’erupció ha afectat més de 1,7 milions de persones i l’evacuació de 12.277. Actualment, hi ha 4.175 damnificats allotjats en 21 centres temporals. Poden fer els seus donatius a través de Càritas Diocesana de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.