El temporal tenyeix el Penedès de blanc i fa arribar la neu fins a les platges

El temporal va escampar la neu per tot el Penedès durant la jornada d'ahir. Pontons va quedar incomunicat des de primera hora del matí, amb gruixos que superaven els 60 centímetres de neu. Algunes urbanitzacions van quedar sense llum ni aigua a causa dels arbres que van caure per les fortes pluges, el vent i el pes de la neu. Precisament, aquesta última circumstància va provocar la caiguda d'un arbre al mig de la via del funicular de Gelida, el qual va haver de suspendre el servei al migdia. A Gelida es van arribar a acumular fins a 25 centímetres de neu. I la policia local va haver de netejar durant tota la tarda els accessos de l'autopista, tot i que la intensitat de la nevada va obligar a tallar el pas en aquest punt a mitja tarda. A la zona de Mediona i Sant Quintí també van caure arbres i l'acumulació de neu va deixar molts veïns incomunicats. Durant tot el dia la brigada municipal va fer tasques de neteja en accessos i camins. A Sant Sadurní d'Anoia van haver de tallar el trànsit a la carretera de Vilafranca. I el port de l'Ordal va quedar tallat al matí per un accident, i a partir de les quatre de la tarda la intensitat de la nevada va obligar a tallar el trànsit en aquest punt.

Tanmateix, hi havia molts problemes per circular a les carreteres de tot l'Alt Penedès. Els accessos a la part nord eren els més complicats i es necessitaven cadenes en diferents punts a la carretera de Font-rubí o entre Torrelles de Foix i Pontons. La neu va cobrir també el municipi de Canyelles, al Garraf, i va arribar fins a la platja, a Vilanova i Sitges, però no hi va agafar.

Els pescadors, a casa

De les 75 embarcacions pesqueres que surten habitualment a Vilanova, ahir només en van sortir quatre i no van poder completar la jornada. El temporal de vent i onades va obligar els pescadors a quedar-se a casa. Els responsables de les embarcacions estaven ahir al vespre a l'expectativa per decidir què faran durant la jornada d'avui. El Garraf va tancar el temporal amb pluja intensa al llarg de tot el dia però va poder mantenir les comunicacions tant per carretera com amb tren. A l'Alt Penedès, la línia de Sant Vicenç de Calders va quedar tallada a partir de la cinc de la tarda a causa de l'acumulació de neu sobre la via.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC