Societat

Segona oportunitat per als exclosos

L’Obra Social La Caixa i tres entitats socials faciliten la inserció laboral a persones en perill d’exclusió i amb trastorns mentals

Ecosol, l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona; la Fundació Drissa, destinada a millorar la qualitat de vida de les persones amb malalties mentals, i la Fundació Mas Xirgu, del grup Fundació Ramon Noguera, entitat d’economia social que gestiona centres i serveis amb l’objectiu de generar ocupació i inserir persones amb discapacitat, han signat aquest divendres a Girona l’acord de col·laboració amb l’Obra Social La Caixa per posar en marxa el projecte Segones oportunitats, centrat en la inserció al mercat laboral ordinari de persones en situació d’exclusió social i persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental que actualment treballen en un centre especial de treball (CET), en una empresa d’inserció, o que estan desocupades. El projecte té previst acompanyar fins a 35 persones que estan en alguna d’aquestes situacions.

Per aconseguir aquest objectiu, les entitats signants tenen previstes diverses accions, com ara l’inici de la nova línia d’activitat conjunta Rellegim i de recollida de roba de segona mà, l’acompanyament i formació específica per a l’adaptació als llocs de treball, la gestió d’una borsa de treball per a l’empresa ordinària i la creació i modernització de llocs de treball protegit.

El projecte Rellegim està basat en un model desenvolupat a l’estat d’Israel, on s’utilitza la venda i restauració de llibres de segona mà per ocupar persones amb discapacitat, malaltia mental i risc d’exclusió social.

La recollida de roba de segona mà forma part d’un procés de modernització, impulsat per Càritas Diocesana de Girona i Ecosol, que ja ha començat a distribuir contenidors arreu de la demarcació i a implantar un sistema de recollida centralitzat, innovador i sostenible.

Les 35 persones participants rebran formació amb mòduls teòrics, i pràctiques professionals, a més de tallers de competències i coaching, entre d’altres, amb l’objectiu de facilitar-los l’accés i la permanència al mercat laboral obert, un dels drets fonamentals de les persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró