Societat

Treball decent per sortir de la pobresa

Animen a lluitar contra el treball no declarat, l’economia informal i el frau fiscal i reclamen una sòlida base jurídica de drets laborals

Càritas Diocesana de Girona, Justícia i Pau i la Pastoral Obrera reivindiquen la feina digna, en el marc de la Jornada Mundial per al Treball Decent, que es celebra el dia 7 d’octubre arreu del país. El manifest sota el lema “Defensem el treball decent” denuncia principalment l’augment de les desigualtats entre rics i pobres i la falta de voluntat i d’acció política per reduir-les, lluitar contra el frau fiscal i dignificar la feina i els salaris. Càritas ha dut a terme un recull de testimonis de persones que han viscut situacions d’injustícia i de precarietat en l’àmbit laboral i que anirà publicant en forma de missatges a les xarxes socials en el marc de la campanya Defensem el Treball Decent els dies posteriors a la jornada. Alguns reflecteixen situacions de manca de contractació i de cobertura legal, de jornades de sobreexplotació o de dificultat per aconseguir un contracte per les traves administratives als estrangers. L’entitat també alerta de la poca retribució d’algunes feines, ja que, si bé s’ajusten al salari mínim, la realitat és que algunes persones perceben un sou brut que amb prou feines arriba a 5 euros l’hora. Davant d’aquestes situacions, Càritas i la resta d’entitats impulsores recorden que cal lluitar contra el treball no declarat, l’economia informal i el frau fiscal i que cal reivindicar i treballar per l’establiment d’una sòlida base jurídica de drets laborals i la implicació de tots els interlocutors socials. Les entitats reclamen la creació d’ocupació de qualitat i de salaris i condicions dignes per evitar el fenomen dels treballadors pobres, persones que, malgrat tenir feina, no tenen els recursos necessaris per poder sortir de les situacions d’exclusió social. Per tot això proposen que hi hagi una intervenció política eficaç i valenta, que es redueixin les jornades laborals per augmentar els llocs de treball, que es reconeguin i es doni suport a les empreses d’economia solidària que treballen per inserir les persones amb més dificultats, i que s’impulsin els sistemes de protecció per a les persones que encara no han pogut accedir al treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA