Societat

La recollida de roba a l’estand de Fires

En col·laboració amb ajuntaments i centres comercials, ha començat un procés de recollida de roba en què la reutilització i la inserció són prioritàries

La recollida i l’entrega de roba reutilitzada, que va néixer quan les necessitats bàsiques de part de la població eren una emergència, s’ha anat adaptant a la realitat social de cada període. L’any 2015, el papa, a l’encíclica Laudato si, ens deia: “Com a societat encara no hem aconseguit adoptar un model circular de producció que asseguri recursos per a tothom i per a les generacions futures, que suposi limitar al màxim l’ús dels recursos no renovables, moderar el consum, reutilitzar i reciclar. Abordar aquesta qüestió seria una manera de contrarestar la cultura del descart.” El document és una crítica al consumisme i al desenvolupament irresponsable, i proposa una “reacció global” per combatre la degradació mediambiental i el canvi climàtic. Seguint aquesta crida, Càritas ha començat a reorientar alguns dels projectes des de la perspectiva de la sostenibilitat. Precisament, el nou model de recollida de roba que s’ha iniciat durant el 2018, i que es presenta oficialment a la Fira de Mostres de Girona, és un dels exemples més clars d’aquesta reorientació. Ecosol va començar a repartir fa uns mesos els nous contenidors vermells arreu de les comarques de Girona, amb la col·laboració d’ajuntaments i de centres comercials. Els nous contenidors estan pensats per facilitar la recollida de roba i de calçat. Per a l’entitat, la recollida representa una oportunitat de creació d’ocupació social, perquè el personal d’Ecosol s’encarrega de la logística del procés, però també de dignificació, d’ètica i de responsabilitat mediambiental. Durant el primer any, Ecosol espera recollir i reutilitzar 250 tones de roba que s’haurien convertit en rebuig. El lema Recollim roba. Inserim persones lidera aquest nou model de recollida i d’inserció de persones en risc d’exclusió. Si visiteu l’estand de la Fira de Mostres de Girona i porteu una peça o una bossa de roba en bones condicions, podreu conèixer el procés i, a més, entrareu en el sorteig de productes produïts per a les línies de treball d’Ecosol empresa d’inserció de Càritas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia