Societat

Acollir vol dir donar noves oportunitats

Càritas organitza pel 22 de novembre un sopar al balneari Vichy Catalan, patrocinat pel balneari i la Clínica Bofill, amb l’acolliment de fons

Les migracions forçades són un dels indicadors més clars i visibles de les desigualtats econòmiques entre els diferents territoris del planeta i dels conflictes bèl·lics més sagnants d’arreu del món. Les imatges de persones i famílies senceres mortes al Mediterrani o en qualsevol altre lloc, fugint de la violència, la guerra o buscant alguna oportunitat per viure dignament, colpeixen el cor de les audiències i desperten sentiments d’indignació i de solidaritat.

Sovint, aquests sentiments s’expressen amb la voluntat d’acollir amb urgència i en les condicions que siguin totes aquestes persones que cerquen noves oportunitats. “Som refugi” és un clam que s’ha repetit en nombroses accions de denúncia i mobilitzacions en defensa dels drets de les persones migrants i refugiades. Però, per a les entitats, la voluntat d’acollir i de ser refugi ha d’incloure també una estratègia sòlida i a llarg termini, que tingui en compte tots els passos de la integració: des de l’aprenentatge de la llengua fins al suport jurídic o la inserció laboral.

No n’hi ha prou amb rebre i acollir. Cal assegurar itineraris que garanteixin condicions dignes i igualtat d’oportunitats, per aconseguir una integració adequada. Per explicar totes aquestes accions i per buscar el finançament necessari per dur-les a terme, Càritas Diocesana de Girona organitza el sopar Som Refugi pel proper dijous 22 de novembre al balnerari Vichy Catalan de Caldes de Malavella, gràcies a la col·laboració del mateix balneari i al patrocini de Clínica Bofill.

Es tracta d’un acte solidari dirigit al teixit empresarial, socis i donants i persones que comparteixen els valors de l’entitat i la voluntat d’acollir. Tots els beneficis d’aquesta acció solidària es destinaran a finançar els programes i projectes de Càritas arreu del territori diocesà.

Les persones assistents a l’acte Som Refugi podran conèixer algunes de les experiències de Càritas en l’àmbit de l’acollida i les migracions forçades, i participar en una vetllada solidària i compromesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia