Societat

Els estudiants tornen a tallar els accessos a la UAB en una segona jornada de vaga que confien que tingui un seguiment massiu

Prop de 300 alumnes han dormit a la Facultat de Lletres i han muntat barricades amb contenidors i altres elements de mobiliari

Els estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han tornat a bloquejar els accessos al Campus de Bellaterra en la segona jornada de vaga per exigir que s’apliqui la rebaixa del 30% de les taxes universitàries que va aprovar el Parlament el 2016.

Segons ha explicat la portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ( SEPC ), Laia Casas, la previsió és que aquest dijous es repeteixi el seguiment massiu de la protesta que va registrar-se dimecres. Prop de 300 alumnes han passat la nit a la Facultat de Filosofia i Lletres i han tallat els principals accessos al recinte a primera hora del matí.

Alhora, de nou han muntat barricades amb diferents elements de mobiliari a les entrades principals de les facultats .

Els estudiants que han dormit a la UAB s’han desplaçat fins la plaça Cívica amb bengales i des d’allà s’han repartit en diferents piquets informatius. Com ja van fer dimecres, els joves han bloquejat els accessos viaris al Campus de Bellaterra, muntant barricades amb contenidors als eixos sud i central, i també han barrat el pas als pocs alumnes que han intentat arribar a la UAB amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). En paral·lel han construït barricades a les principals de les facultats amb diversos elements de mobiliari com portes i taules.

“La previsió és que el seguiment d’aquesta segona jornada sigui del 100% com ahir, i creiem que a les facultats no hi haurà classe i que la participació a la manifestació de Barcelona també serà molt elevada”, ha explicat Laia Casas, portaveu del SEPC.

En aquest sentit s’ha expressa Anna Belén Flamit, portaveu de la Coordinadora d’Assemblees de Facultat de la UAB, que s’ha mostrat molt satisfeta amb el suport que està tenint aquesta protesta. “Es tracta d’una demanda popular i que s’ha socialitzat molt”, ha apuntat.

Les representants dels alumnes han recordat que la principal reivindicació d’aquesta protesta passa perquè el Govern inclogui en el nou pressupost la rebaixa del 30% de les taxes universitàries aprovada pel parlament l’any 2016.

Avinguda Diagonal també tallada

Un grup d’estudiants ha tallat la calçada central de l’avinguda Diagonal per reclamar la rebaixa de les taxes universitàries. L’acció ha començat a dos quarts de deu a l’altura de la facultat de Física.

Els estudiants eren inicialment una cinquantena, tot i que s’hi van afegint més conforme avancen en direcció als Jardinets de Gràcia. Porten una pancarta amb el lema ‘ Rebaixa del 30% ja. Camí cap a la gratuïtat ’ i criden lemes com ‘Universitat pública i de qualitat’.

També han aprofitat per llegir un manifest en què demanen al govern que apliqui la moció que el Parlament va aprovar fa dos anys i que insta la Generalitat a reduir un 30% les taxes. La Guàrdia Urbana desvia el trànsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona