Societat

El Pacte Global, un signe d’esperança

Ciutat en la qual s’ha ratificat el primer Pacte Global per a la Migració Segura, tot i l’absència de països destacats en l’escena internacional

Càritas i la resta d’organitzacions que integren la xarxa Migrants amb Drets s’han pronunciat arran del Primer Pacte Global per a la Migració Segura, Ordenada i Regular, acordat al juliol a la seu de les Nacions Unides i ratificat aquesta setmana en la Conferència Intergovernamental celebrada a Marràqueix, al Marroc.

Malgrat que no és jurídicament vinculant, i tot i la negativa de suport d’alguns països importants, les organitzacions de la xarxa Migrants amb Drets consideren que l’acord té una indubtable força política i que marca un horitzó global en l’assumpció de compromisos concrets.

Per aquesta raó, la decisió dels països que s’han retirat suposa un risc de desestabilització dels esforços internacionals dirigits a proporcionar una acció coordinada de la protecció de les vides dels migrants i refugiats, dels seus drets humans i de la seva dignitat.

Migrants amb Drets rep com un signe d’esperança la voluntat de la comunitat internacional de reconèixer la mobilitat humana com un dels reptes més importants del nostre temps i de sumar sinergies per oferir respostes positives, tant per a les persones que a través de la migració volen millorar les seves vides com per als països d’origen, de trànsit o de destí.

Som testimonis diaris del patiment causat per les condicions d’explotació i d’exclusió social, a les quals fan front les persones procedents de països en general pobres i afectats per la violència, i estem convençuts que les migracions, lluny de ser un problema que s’ha de “gestionar”, són una oportunitat per al desenvolupament de tots els pobles implicats.

Creiem, per tant, que el Pacte Global per la Migració Segura aposta, per una part, per un horitzó d’equilibri entre la defensa dels drets d’aquestes persones i el dret de cada país a protegir les seves fronteres i, per l’altra, inicia una nova narrativa no basada en estereotips o prejudicis, sinó en fets i dades reals i contrastables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet
MEDI AMBIENT

El fiscal demana presó per a tres directius de Dictesa per l’incendi de la planta de Montornès

BARCELONA
educació

Niubó promet abordar l’“infrafinançament” de la pública però també de la concertada

barcelona
societat

Martínez promet 6.000 noves places a centres de dia

barcelona
llengua

Recurs al TC de les famílies de l’escola de Canet reclamant que se’ls garanteixi l’immersió

barcelona
salut

Salut incorpora la prova de detecció del virus del papil·loma humà al Barcelonès Nord i Maresme i al Vallès Oriental

BARCELONA
infraestructures

L’estació del Nord de Barcelona es remodela i queda tota a planta baixa

barcelona
Serveis

Reforcen la cobertura 5G al litoral de Barcelona coincidint amb la Copa Amèrica

BARCELONA

Un marcador diferencia entre celiaquia i sensibilitat al gluten

Terrassa